Dit zijn de Xiaomi-smartphones met de langste batterijduur

Redmi Note 7

Er is natuurlijk niets zo vervelend als een smartphone die plotseling uitvalt omdat de batterij leeg is. Ook wil je niet continue met een lader of powerbank onderweg. Daarom kies je het liefst voor een Xiaomi met een goede batterijduur, zodat je zo lang mogelijk zonder opladen vooruit kunt. In dit artikel zetten we de Xiaomi-toestellen met de langste levensduur voor hun batterij op een rij.

Invloed batterijduur

De capaciteit van jouw batterij zegt niet alles. Hoe lang je met een volle batterij kan doen zonder deze op te hoeven laden is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt het formaat van jouw beeldscherm een rol. Sommige fabrikanten gebruiken technieken om de batterijduur te verlengen. Ook speelt een rol hoe vaak je jouw smartphone per dag gebruikt en wat je dan zoal doet. Deze laatste factor kan je natuurlijk zelf beïnvloeden. Voor onze vergelijking gaan we uit van het gemiddelde verbruikt.

Hoe vaak gebruiken wij onze smartphone?

Volgens diverse onderzoeken gebruiken wij onze smartphone zo’n 2 uur per dag. De helft van de tijd besteden we aan mobiele apps of andere online activiteiten. We gaan ervan uit dat we de andere helft van de tijd gelijk verdelen tussen bellen en video’s streamen. Op basis van deze gemiddelde cijfers hebben we de batterijduur van de diverse Xiaomi-toestellen vergeleken. Wij stellen de volgende top 5 samen, gebaseerd op gegevens van de test uitgevoerd door GSMArena.

5. De Xiaomi Redmi Note 7, batterijduur: 108 uur

Als we ervan uitgaan dat je de telefoon continu aan hebt staan zou de Xiaomi Redmi Note 7 108 uur meegaan. Je kunt in die tijd dan met een volle batterij ongeveer 32,5 uur bellen, 14 uur webdiensten gebruiken en 14 uur en een kwartier filmpjes kijken. Als je de telefoon steeds aan en uit zou zetten voor en na ieder gebruik levert je dat 28 uur extra batterijduur op. Uiteraard kun je alle specificaties van de Xiaomi Redmi Note 7 bekijken.

4. Xiaomi Mi Max, batterijduur: 108 uur

Vlak boven de Xiaomi Redmi Note 7 vinden we de Xiaomi Mi Max. Dit toestel is al ouder en niet meer nieuw verkrijgbaar. Toch is dit nog steeds een van de best presterende telefoons qua batterijduur. Op een volle batterij kun je, als je de telefoon aanlaat, ruim 24 uur bellen,  19,5 uur webdiensten gebruiken en 16,4 uur video’s bekijken. Wanneer je de telefoon voor en na gebruik aan en uit zet loopt dit op naar 136 uur.

3. Xiaomi Mi Max 3, batterijduur: 115 uur

De Xiaomi Mi Max 3 kwam vorig jaar uit en verbaasde toen, mede door de lange batterijduur. Je kunt op een volle batterij liefst 115 uur vooruit. Dat betekent, als je de telefoon voortdurend aanlaat 30 uur en 10 minuten bellen, 18 uur webdiensten gebruiken en 15 uur en 50 minuten genieten van de leukste video’s. De Xiaomi Mi Mix 3 is nog steeds een goede koop, zeker nu bevestigd is dat ook dit toestel de update naar MIUI 11 zal ontvangen.

2. Xiaomi Redmi Note 4

De Xiaomi Redmi Note 4 was al direct populair vanwege de extreem lange batterijduur. Ondanks dat de telefoon in 2017 uitkwam staat de telefoon ook nu nog in de top 10 (op plek 7) van smartphones met de langste batterijduur. Als je jouw telefoon niet uitzet kun je namelijk 119 uur vooruit met een volle batterij en ondertussen 34 uur en 40 minuten bellen, 17 uur en 56 minuten over het web surfen en 15,5 uur filmpjes kijken. Als je de telefoon steeds aan en uit zou zetten verleng je de batterijduur zelfs naar 155 uur.

1. Xiaomi Mi Max 2

Er is altijd een baas boven baas. De Xiaomi Mi Max 2 vervult deze rol as het om batterijduur gaat. Dit toestel staat op de 4de plaats van alle smartphones qua batterijverbruik en presteert het beste van alle Xiaomi toestellen. Met de telefoon continu gebruiksklaar kun je op 1 volle batterij 126 uur op stap. In die tijd kun je 30 uur en een kwartier bellen, 19 uur en 21 minuten op het web vertoeven en 21 uur en 37 minuten filmpjes kijken. Mocht je de telefoon consequent aan- en uitzetten, dan kun je dit zelfs verlengen naar 155 uur.

Deze telefoon was, toen hij in 2017 uitkwam, een wereldwijd verkoopsucces. Ook nu voldoet het toestel nog ruimschoots voor de gemiddelde gebruiker die graag een groot scherm en sterke batterij heeft. Ook de Mi Max 2 ontvangt de update naar MIUI 11 en is nog steeds verkrijgbaar voor een inmiddels wel heel zacht prijsje.

Hier zie je de volledige specificaties van de Xiaomi Mi Max 2 (tekst loopt door na het filmpje)

Actuele smartphones

Nu is deze lijst gevuld met enigszins gedateerde smartphones, maar wat als je nu – op het moment van schrijven – op zoek bent naar een actuelere smartphone met een acceptabele accuduur. Volgens dezelfde test van GSM Arena kun je dan het beste kiezen voor ofwel de Xiaomi Mi A2 Lite, de Xiaomi Mi9 of de Pocophone F1.

Conclusie over de batterijduur van Xiaomi toestellen

Zoals op zoveel gebieden kan Xiaomi zich ook qua batterijduur meten met de gerenommeerde merken zonder daar ‘gerenommeerde prijzen’ voor in rekening te hoeven leggen. Wel lijkt het erop dat Xiaomi zich minder focust op lange batterijduur, hetgeen te begrijpen is nu de fast charging techniek in opkomst is. Gelukkig is er voor de purist die wel een lange tijd zonder opladen aan de slag wil genoeg keuze om ook de komende jaren vooruit te kunnen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo