Xiaomi Amazfit Bip: goedkope wearable met belachelijk lange accuduur

Xiaomi is inmiddels in grootte de vijfde producent van mobiele telefoons ter wereld. Met de release van de Amazfit Bip laat zij zien waarom zij ook de grootste wearable producent ter wereld wil worden. Door hun schaalgrootte kunnen zij zeer complete en gebruiksvriendelijke wearables ontwerpen tegen een zeer gunstige prijs. Met het uitbrengen van de Amazfit Bip smartwatch laten zij dit opnieuw zien. Wij zetten de belangrijkste eigenschappen op een rij en informeren jou over andere belangrijke aspecten.

Hoe ziet de Amazfit Bip eruit?

De smartwatch oogt als een wat groot uitgevallen digitaal horloge. Het gewicht is 31 gram en het apparaat is redelijk plat. Omdat je de smartwatch ook moet kunnen gebruiken in wat extremere omstandigheden zoals hartlopen of sporten is de Amazfit Bip voorzien van een stevig categorie 3 Gorrilla Glass. Het scherm is bovendien volledig in kleur en 1.28 inch. De band is verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, oranjerood, zilvergrijs en legergroen. Dat deze smartwatch waterdicht is zie je niet maar is wel prettig. Het valt op dat de makers wel erg veel naar de Applewatch hebben gekeken. Dat is jammer, want gezien haar prestaties had deze smartwatch wat ons betreft ook uiterlijk wat meer identiteit mogen hebben.

De Amazfit Bip in Onyx zwarte uitvoering, voor sport, werk en vrije tijd

De Amazfit Bip in Onyx zwarte uitvoering

Waar kun je deze smartwatch allemaal voor gebruiken?

De Amazfit Bip is ontworpen om je tijdens alle drie de fases van de dag (werken/studeren, sporten/ontspannen en slapen/rusten) te ondersteunen. Vanzelfsprekend kun je de tijd zien, maar je kunt ook notificaties ontvangen van gemiste oproepen, sms-jes en e-mails. Zo kun je rustig even achter de computer vandaan en toch dat belangrijke mailtje lezen zodra het binnen is.

Daarnaast ondersteunt de Amazfit Bip je op allerlei manieren tijdens het sporten. De hartslagmeter, navigatie-opties en meting van lucht- en vochtkwaliteit zijn maar een paar mogelijkheden. Daarbij zijn er ook allerlei voorzieningen voor navigatie en trainingsschema’s te gebruiken.

Om je te stimuleren ook gezond bezig te blijven als je niet sport kun  je gebruik maken van bijvoorbeeld de stappenteller en zien hoeveel calorieën je al verbrand hebt door lekker bezig te zijn. Tot slot kan deze smartwatch ook allerlei gegevens bijhouden over jouw slaapgewoonten. Zo weet je precies wanneer en hoe lang je licht slaapt of wanneer je juist diep slaapt. Om te voorkomen dat we een droge specificatielijst opsommen kun je hier alle specificaties nog eens nakijken.  We zullen op deze plek de enorm lange gebruiksduur van de batterij benoemen. Als deze volledig geladen is kun je namelijk wel 30 dagen vooruit zonder op te laden. Zelfs wanneer de gebruiksduur door intensief gebruik nog wat korter kan zijn maakt de prestatie voor ons niet minder indrukwekkend!

Wat kost de Amazfit Bip en waar kun je hem kopen?

De Amazfit Bip is bij verschillende leveranciers te koop en op voorraad. Je kunt hem dus relatief snel in huis hebben. De omgerekende adviesprijs ligt onder de 60 euro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo