Xiaomi begint in september met verkoop smartphones in Afrika

Xiaomi Mi 4

Xiaomi zal in september de verkoop in Afrika starten, met onder andere de Xiaomi Mi 4

Xiaomi zal in september beginnen met het verkopen van smartphones in Afrika. Het bedrijf uit China heeft een contract ondertekent met Mobile in Africa Limited, dat de distributie in 14 landen zal verzorgen. Later zal dit worden uitgebreid naar meer landen in het continent. De distributeur zal in eerste instantie twee Xiaomi smartphones gaan verkopen.

Enorme groei in Afrika

De smartphone-markt maakt een enorme groei door in Afrika. In Afrika groeit de smartphone-markt al vijf jaar lang het snelt vergeleken met alle andere continenten. In de eerste drie maanden van dit jaar groeiden de smartphone-verkopen met 47%. Afrika is dus een enorme kans voor Xiaomi, maar ook voor andere smartphone-producenten.

Distributeur

Xiaomi heeft de handen ineen geslagen met Mobile in Africa Limited. Dit bedrijf, opgericht door RJ van Spaandonk, zal de distributie in 50 landen gaan verzorgen. In eerste instantie zal het bedrijf echter voor 14 landen in Afrika een online Xiaomi winkel openen.

RJ van Spaandonk is oprichter van Mobile in Africa Limited, maar is ook executive director van Core Group. Core Group verzorgt de distributie van Apple producten in Afrikaanse landen.

“I think Xiaomi is currently one of the most exciting mobile internet brands. It is very well suited to the needs and income levels of the emerging middle classes in Africa. There is a great need for mobile technology in Africa that is of top-notch quality but still affordable. What I found in Xiaomi is a company, and a business model, that can accommodate the needs of African consumers,” aldus Van Spaandonk.

In eerste instantie zullen twee Xiaomi Smartphones worden verkocht

De 14 online winkels zullen in eerste instantie slechts twee Xiaomi smartphones gaan verkopen. De eerste is de Xiaomi Redmi 2, die voor ZAR1,999 verkocht zal gaan worden. De Redmi 2 is een smartphone met net niet de nieuwste specificaties, maar is in ruil daarvoor een stuk goedkoper.

Daarnaast zal ook de Xiaomi Mi 4 verkocht gaan worden, Xiaomi’s huidige paradepaardje. Deze telefoon zal ZAR3,999 gaan kosten in Afrika.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo