Het is officieel: Xiaomi gaat accessoires verkopen in Europa

Xiaomi gaat accessoires openen via webshop in Europa en Nederland

Xiaomi kondigde enkele weken geleden aan haar eigen webshop te gaan openen in Amerika, maar alleen met Xiaomi accessoires. Vandaag maakte Hugo Barra, vice-president van Xiaomi, bekend dat het bedrijf binnenkort ook start met het verkopen van accessoires in Europa en dus ook in Nederland. Later zullen ook smartphones en tablets via de website verkocht gaan worden.

Verkoop in Europa

Het nieuws werd bekend gemaakt in Barcelona, tijdens het Mobile World Congress, waarop deze week nieuwe telefoons en tablets van bijna alle grote merken gepresenteerd worden. Net als in Amerika gaat het om de verkoop via een webshop, maar alleen om accessoires.

Alleen de belangrijkste accessoires

Het zou volgens Hugo Barra gaan om alleen de belangrijkste accessoires. Zo noemde hij de Xiaomi Mi Band, een van de goedkoopste en uitgebreidste wearables van het moment, de Xiaomi Headphones en de Xiaomi Mi Powerbank, waarmee je je smartphone of tablet op kunt laden zonder een stekker mee te hoeven nemen.

Feedback, smartphones en tablets later

In eerste instantie worden dus nog geen smartphones verkocht, en nu is ook duidelijk waarom. Xiaomi ziet de verkoop via de webshop als mogelijkheid om feedback te verzamelen. De Aziatische cultuur is anders dan die in Europa en zelfs binnen afzonderlijke landen zijn verschillen de ontdekken. Door eerst te starten met accessoires kan Xiaomi een hoop feedback verzamelen en later een goede start maken met de verkoop van smartphones, zoals de favoriete manier van betalen implementeren en aanpassingen doen aan de kleuren en het ontwerp van de website.

Webshop op Mi.com

De webshop is na de lancering te bezoeken op Mi.com. Op dit moment is er nog een algemene website met informatie over producten en Chinese prijzen te vinden, hoewel de website wel al in het Engels is. Wanneer de exacte lancering is, is nog onbekend.

Bron: CNN


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij