Kruidvat heeft veel Xiaomi-producten in de aanbieding, maar is het wel echt een goede deal?

Zoals wij al eerder berichtten is Kruidvat in Nederland een distributiepartner van Xiaomi. Aangezien Kruidvat het imago van budgetdiscounter heeft lijkt dat een verstandige keuze. Xiaomi geeft nu korting op alle Xiaomi-producten, maar is dat wel zo’n goede deal?

Xiaomi en kruidvat

Xiaomi wordt al een tijd bij Kruidvat verkocht en deze week zagen wij een actie waarbij er op alle producten korting gegeven wordt. Nu is dat natuurlijk altijd leuk, maar wij hebben een vijftal prijzen voor je op een rij gezet van deze aanbiedingen die je, als je wat geduld hebt, beter elders kunt aanschaffen.

1. Xiaomi Mi Band 3 (prijs bij Kruidvat: €29,99)

In de Kruidvat top 6 vinden we de Xiaomi Mi Band 3 op één voor de lieve som van € 29,99. Wanneer je de global version via Mifans bestelt en hem vanuit China laat leveren reken je inclusief verzenden € 21,47 af. Overigens is er al een volgende generatie uit, de Xiaomi Mi Band 4. Zelfs deze global version is, inclusief verzending, via Mifans, met een bedrag van € 33,06 nauwelijks duurder dan de Xiaomi Mi Band 3 aanbieding van het Kruidvat.

Maar echt, als je deze aanbieding overweegt, kies dan voor de Xiaomi Mi Band 4!

Prijs bij Kruidvat: € 29,99

2. Xiaomi Amazfit Pace

Op nummer 5 van de Kruidvat Xiaomi top 6 vinden we de Xiaomi Amazfit Pace smartwatch. Een mooi horloge dat nu in de aanbieding bij Kruidvat € 139,99 kost. Wanneer je dezelfde Xiaomi Amazfit Pace via Mifans bestelt spaar je, inclusief verzendkosten, exact € 25,- uit.

Prijs bij Kruidvat: € 139,99

3. Xiaomi Mi A2 Lite

Natuurlijk staat Xiaomi bekend om haar smartphones, dus ook daar testen we het aanbod van het Kruidvat. De telefoons zijn momenteel niet in de aanbieding, dus testten we de reguliere prijzen. De Xiaomi Mi A2 Lite wordt daar momenteel, met een opslagcapaciteit van 32 GB ROM aangeboden voor € 179,- en dat is direct het duurste model dat Xiaomi aanbood. Wanneer je echter via Mifans de aanbiedingen voor de Xiaomi Mi A2 Lite bekijkt zie je dat je voor een ‘global version’ met 64 GB ROM opslagcapaciteit, inclusief verzendkosten, momenteel nog tientallen Euro’s goedkoper uit bent.

Prijs bij Kruidvat: € 179

4. Xiaomi Redmi Go

Als we de duurste telefoon uit het assortiment vergelijken is het wel zo eerlijk om ook de goedkoopste Xiaomi smartphone van Kruidvat te vergelijken. De Xiaomi Redmi Go kost bij hen € 79,- en dat lijkt een koopje. Toch kun je, als je de prijzen op Mifans vergelijkt, dezelfde Xiaomi Redmi Go inclusief verzendkosten bestellen voor € 55,78.

Prijs bij Kruidvat: € 79

5. Xiaomi Mi Air Purifier 2s

Met de zomerse warmte die we momenteel ervaren is frisse lucht natuurlijk altijd prettig. We snappen dan ook wel dat de Xiaomi Mi Air Purifier 2s momenteel uitverkocht is bij Kruidvat. Niet getreurd, want als je deze Xiaomi Mi Air Purifier 2s via MiFans opzoekt betaal je via de geselecteerde leveranciers toch nog een paar euro minder. Doordat je ook verzendkosten moet betalen is dit artikel eigenlijk de enige echte aanbieding die we in deze test konden spotten. Jammer dat hij uitverkocht is.

Prijs bij Kruidvat: € 149,99

Zijn die verschillen vreemd?

Nee, het is zeker niet gek. De producten moeten naar Nederland verzonden worden door de fabrikant, ze moeten opgeslagen worden in de magazijnen van de Kruidvat, de winkelruimte wordt gehuurd, personeel en nog veel meer. Vaak zien we dan ook dat producten in Nederland gewoon duurder zijn dan in hun thuisland.

Het is dus verstandig om ook bij dit soort aanbiedingen verder te kijken (op bijvoorbeeld MiFan * kuch *) of je ook echt de beste deal hebt.

Koop je in China, dan dien je uiteraard wel wat langer te wachten, maar als je een product niet accuut nodig hebt, dan is dat misschien wel even verstandig…

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo