Presenteert Xiaomi de eerste smartphone met 64 MP camera?

Lange tijd leek het erop dat Samsung met de eer zou strijken om als eerste ter wereld een smartphone met 64 MP camera te presenteren. Nu wijzen de laatste berichten echter richting Xiaomi en dat zou perfect passen in haar strategie om de camera’s sterk te verbeteren.

Hoe werkt 64 MP resolutie?

Om een dergelijke hoge resolutie mogelijk te maken zou Xiaomi de Samsung ISOCELL Bright GW1 sensor in de primaire camera gebruiken. Met deze sensor worden 4 standaard 16 MP-lenzen samengevoegd tot 1 64 MP-lens.

Oclean Z1 slimme tandenborstel (TIP)
€ 36,52 € 50
Verlopen

Wat merk je van 64 MP resolutie?

De samengestelde lens zorgt ervoor dat de beelden veel gedetailleerder worden vastgelegd. Hierdoor krijg je heldere en scherpere foto’s. Dit merk je met name op het moment dat je te maken hebt met minder goede omstandigheden (zoals te weinig licht). Ook wanneer je in combinatie met een groothoeklens of dieptesensor werkt is de kwaliteit van de foto’s aanmerkelijk veel beter.

Technische steun voor verdere optimalisatie

Naast de sensor zelf worden er ook diverse technieken ingezet om de foto’s verder te optimaliseren. Je kunt daarbij denken aan kunstmatige intelligentie, maar ook HDR. De HDR-capaiciteit van deze sensor is uitgebreid tot 100 decibel om maximaal rendement te verkrijgen. Ook maakt men gebruik van de zogenoemde Dual Conversion Gain (DCG). Deze techniek zet lichtstralen om in elektriciteit, zodat nuances nog nauwkeuriger zijn.

Welk toestel krijgt de primeur?

Het is nog even de vraag in welk toestel deze 64 MP-techniek wordt ingebouwd. Xiaomi begon namelijk nog niet zo lang geleden met de uitrol van de 48 MP camera. De Xiaomi Redmi K20 Pro (die pas na de zomer naar Europa komt) is het meest recente voorbeeld. Wel is bekend dat Samsung de massaproductie van de sensor vanaf dit najaar opstart. We moeten dus nog even afwachten.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Wellicht het ideale kerstcadeau voor Mi fans in 2019: een opvouwbare Xiaomi met 64 MP camera? We gaan het zien en houden je op de hoogte!

Bron: moneycontrol.com

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!