Xiaomi Mi 5X: wat we wel én niet weten

Xiaomi Mi 5X

Xiaomi zal binnenkort een nieuwe telefoon lanceren. Dit maakte het bedrijf afgelopen week bekend via het Chinese sociale netwerk Weibo. Uit het bericht werd duidelijk dat het toestel Xiaomi Mi 5X gaat heten en dat deze op 26 juli gepresenteerd wordt.

Op de Chinese online Xiaomi-store staat al een vermelding van de nieuwe telefoon. Je kan je hier zelfs al registreren voor een toestel. Dit is tot nu toe al 200.000 keer gedaan, waaruit blijkt dat de telefoon al voor lancering in de smaak valt bij de Xiaomi-liefhebbers. Bij de vermelding op de website staan drie foto’s van de Mi 5X, waaruit we veel af kunnen lezen. We zien een strakke metalen behuizing met aan de achterkant een vingerafdrukscanner en een dubbele camera. Ook kunnen we opmaken dat de telefoon waarschijnlijk in drie kleuren verkrijgbaar is: zwart, goud en roségoud.

5x3

Hoe de telefoon eruit gaat zien is dus al bekend, maar over de specificaties valt nog te twisten. Volgens geruchten zal de telefoon een 5,5 inch Full-HD-display krijgen. De processor wordt waarschijnlijk een Snapdragon 625, gecombineerd met 4GB aan RAM-geheugen. De telefoon zou $295 gaan kosten, dus als alle geruchten kloppen zal deze telefoon meer dan waar voor je geld zijn.

Lanmi

De laatste tijd gaan er een aantal geruchten rond over Lanmi, een nieuw submerk dat Xiaomi binnenkort zou gaan lanceren. We schreven hier een stukje over waarin we het hadden over de vermoedelijke specificaties van de eerste telefoon uit deze serie. Nu blijkt dat de Mi 5X wel erg veel lijkt op deze Lanmi telefoon en dus zou het kunnen dat het hier om dezelfde telefoon gaat. Dat deze telefoon, die nu in ieder geval de naam Mi 5X draagt, gelanceerd wordt onder Lanmi lijkt onwaarschijnlijk. Of het Lanmi-plan dan überhaupt nog doorgaat blijft zeer de vraag.

We weten nu dus hoe de buitenkant van de Mi 5X eruit gaat zal gaan zien. Er is nog veel onduidelijk over de precieze specificaties van het toestel, maar hierover komen 26 juli meer te weten. Dan wordt het toestel gepresenteerd, samen met het nieuwe MIUI 9 besturingssysteem. Iets om naar uit te kijken dus!

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo