‘Xiaomi gaat 5G-smartphone voor nog geen 130 euro lanceren in 2020’

Xiaomi heeft recent met de Mi 10-serie nieuwe toestellen gelanceerd met (deels) ondersteuning voor 5G. Maar het Chinese bedrijf is niet van plan dit alleen bij high-end-toestellen doen.

Xiaomi en 5G

5G is de toekomst van de mobiele netwerken en daar is veel over te doen in de wereld nu. Dit weerhoudt fabrikanten er logischerwijs niet van om toestellen uit te brengen die geschikt zijn voor de hoge snelheden van het 5G-netwerk.

Onder andere de Xiaomi Mi 10 Pro heeft ondersteuning voor 5G, maar dit is dan ook een echt high-end toestel. Uit interne documenten blijkt dat Xiaomi veel meer plannen heeft met 5G in alle prijsranges.

Xiaomi Mi 10 3
Xiaomi MI 10

Xiaomi Redmi K30i en meer

Het eerstvolgende toestel met 5G voor – initieel – de Chinese markt zal binnenkort gelanceerd worden. De Redmi K30i zal het levenslicht zien en over de toonbank gaan voor ongeveer 250 dollar.

Maar volgens het gelekte document zijn er ook plannen voor een veel goedkoper toestel op de markt komen met 5G. Dit staat nog voor 2020 op de planning, maar zal wel meer richting het einde van het jaar gaan.

De verkoopprijs van dit goedkope Xiaomi 5G-toestel zou ongeveer 999 Yuan, omgerekend zo’n 130 euro op dit moment. Met de komst van 5G naar goedkope toestellen wordt deze technologie voor steeds meer mensen beschikbaar.

Redmi K30i

5G in Nederland

In Nederland wordt door de verschillende providers hard gewerkt aan 5G en worden er al de nodige testen uitgevoerd. Verderop in 2020 en in 2021 zal dit breder uitgerold worden in Nederland, waardoor ook hier steeds meer mensen toegang zullen krijgen.

Om gebruik te maken van 5G heb je uiteraard een toestel nodig met ondersteuning voor 5G.

Via: GizChina

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo