Wordt de Xiaomi Blackshark MI’s eerste gaming-smartphone?

MI-store

Xiaomi Blackshark is de naam die trendwatchers geven aan het toestel dat zij op benchmarksite Antutu.com voorbij zagen kopen. Volgens berichten betreft het hier de benchmark van de eerste Xiaomi Gaming-telefoon. MI kocht immers recent mobile game ontwikkelaar Blackshark. Zoals altijd laat MI zelf (nog) niks los. Wij zetten de betrouwbaarste geruchten op een rij.

Wat zijn de kenmerken van de Xiaomi Blackshark?

Deze mobiel krijgt een fullHD-resolutie in verhouding 18:9. Daarbij zien we de ronde hoeken en randloos scherm terug, zodat je een optimale gamebeleving krijgt. Aangezien gamen een sterke emotie kan opwekken heeft de Xiaomi Blackshark extra verstevigd Gorilla Glas.

Omdat spelletjes over graphics gaan is er een Qualcomm Snapdragon 845 processor voorzien. De grafische effecten worden optimaal verzorgd met de Adreno 630 grafische processor. Het 8 GB RAM zorgt ervoor dat je de spellen snel en zonder haperen kunt spelen.

Het enige punt dat in negatieve zin opvalt tussen het gamegeweld is het werkgeheugen. Met 32 GB is dat wellicht wat krap om al jouw games op te kunnen slaan. Een extra geheugenuitbreiding kan dat probleem overigens verhelpen.

Xiaomi Blackshark Antutu review

De review van de mysterieuze Blackshark, zoals verschenen op Antutu

Het besturingssysteem MIUI is voorzien op de nieuwste Android 8 Oreo update. Gecombineerd met de kracht en mogelijkheden van het MIUI-systeem is dit een verdere ondersteuning voor de veeleisende gamer.

Wat de samenwerking met Blackshark gaat toevoegen is nog niet helemaal duidelijk. Weibo, de Chinese facebook laat wel posts zien waarin Blackshark vlak voor de overname door Xiaomi bezig was om eigen game-telefoons voor te bereiden.

Wanneer is de Xiaomi Blackshark te koop?

Zoals gezegd is deze benchmark een test geweest. Het toestel is dan ook nog niet te koop of aangekondigd. Sommige deskundigen verwachten de aankondiging nog in februari, maar bevestigd is er nog niets. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra het zover is!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo