Chinese numerologie: Xiaomi Mi 7 of Xiaomi Mi 8?

Bevestigd: Xiaomi Mi 7 geschikt voor draadloos opladen

De laatste release van Xiaomi in de Mi serie was de Xiaomi Mi 6. De geruchten over zijn opvolger worden steeds sterker. Je zou verwachten dat deze de Xiaomi Mi 7 zou gaan heten. Toch is dat niet zo zeker als het lijkt. De reden is dat alle logica en technologie soms opzij gezet wordt voor een ouderwets stukje numerologie. Het zou dan ook best eens kunnen dat de volgende Xiaomi Mi een 8 wordt. Wij proberen het uit te leggen.

Xiaomi Mi 8 logisch verklaard

Dit jaar bestaat Xiaomi 8 jaar en het lijkt erop dat de telefoon die er nu aankomt (en die we kennen als Xiaomi Mi 7) de belangrijkste release gaat worden. Het is dus niet ondenkbaar dat men ter ere van de achtste verjaardag een ┬┤acht┬┤ uitbrengt. Hier zien we een meest recente foto.

Xiaomi Mi 7 of Xiaomi Mi 8?

Gaat het hier over de Xiaomi Mi 7 of Xiaomi Mi 8?

Xiaomi Mi 8, Chinese numerologie

Wanneer we in de Chinese numerologie duiken zien we dat het getal 7 niet per definitie voor geluk staat. De klank van het getal 7 in het Chinees lijkt op de klank voor ‘zekere dood’. Bovendien vieren zij in de zevende maand iets dat op Halloween lijkt. Volgens een oude legende krijgen de geesten uit de hel in de 7de maand de kans om een maand adem te halen voor ze weer bij het vagevuur mogen plaatsnemen.

Het getal 8 daarentegen is een zuiver Chinees geluksgetal. De Chinese klank van het getal 8 lijkt namelijk sterk op de term voor ‘geluk en voorspoed’. Bovendien lijkt het symbool van de 8 op het symbool voor oneindigheid. Twee achten vormen het dubbel geluk symbool. Wat dat betreft zou de Xiaomi Mi 8 prima passen bij het 8-jarig bestaan.

Xiaomi Mi 7 of Xiaomi Mi 8 hebben?

Natuurlijk zijn wij in het westen minder bijgelovig. Wij willen deze nieuwe uitdagende telefoon gewoon hebben. Ken je dat gevoel? Laat dan jouw e-mailadres achter en wij geven je een gratis seintje zodra de Mi 7 of Mi 8 te koop is.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_41980″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo