Windows 10 nu beschikbaar voor Xiaomi Mi 4: zo installeer je het besturingssysteem

Microsoft Windows Xiaomi Mi 4

Windows 10 nu beschikbaar voor Xiaomi Mi 4: zo installeer je het besturingssysteem

Microsoft en Xiaomi hebben vandaag Windows 10 voor de Xiaomi Mi 4 beschikbaar gemaakt. De software is gratis te downloaden via Xiaomi of het Windows Insider Program. Gebruikers kunnen Windows 10 geheel voorwaardelijk testen. Als de software niet bevalt kan MIUI gemakkelijk weer gedownload worden.

Windows 10 Xiaomi Mi 4

In maart dit jaar konden Mi 4 gebruikers de Windows 10 versie voor Xiaomi-smartphones al testen. Die test was echter alleen voor Chinese gebruikers. Nu kan iedereen met een Xiaomi Mi 4 zich aanmelden. Belangrijk is wel dat je de 4G versie van de Mi 4 hebt, en niet de 3G versie. Je kunt dit checken door naar de pagina te gaan waar je je Mi 4 gekocht hebt, en te zoeken op ‘FDD’ of ‘TDD’. Komt een van deze twee woorden voor in de specificaties, dan weet je dat je een 4G Mi 4 hebt.

Windows 10 installeren

Windows 10 is op twee manieren te installeren. Maar wij prefereren de manier via Microsoft. Om dat te doen moet je je aanmelden voor het Windows Insider Program. Vervolgens krijg je een uitgebreide handleiding over het installeren van Windows 10. Wanneer je hiermee klaar bent is Android van je telefoon verwijdert en Windows 10 je besturingssysteem. Xiaomi meldt dat het gemakkelijk is om terug te keren naar MIUI mocht de Microsoft software niet bevallen.

Strategische zet Xiaomi en Microsoft

Het beschikbaar maken van Windows 10 is een strategische zet van Microsoft én Xiaomi. Microsoft hoopt in eerste instantie veel feedback te krijgen door Windows beschikbaar te maken op de Android smartphones. Xiaomi biedt haar klanten op deze manier meer keuze en krijgt er een grote partner bij, die ze later nog wel eens goed van pas kunnen komen.

Xiaomi Mi 4

De Xiaomi Mi 4 werd aan het eind van de vorige zomer gelanceerd. De smartphone heeft een 5 inch full HD scherm, met een betere resolutie dan de iPhone 6. De Mi 4 heeft een Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor en 3gb werkgeheugen. Een krachtige batterij zorgt ervoor dat de telefoon niet elke dag opgeladen hoeft te worden.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo