WhatsApp rolt donkere modus uit, maar nog niet voor iedereen

WhatsApp heeft in een nieuwe update eindelijk darkmode toegevoegd aan de populaire messenger-app. Hiermee wordt het onder andere mogelijk om het scherm op gezette momenten met een donkere achtergrond te bekijken.

WhatsApp Dark Mode

We zien meer en meer apps die voorzien worden van de darkmode, nadat de laatste Androidversie dit officieel is gaan ondersteunen. Hiermee hebben de gebruikers de mogelijkheid om afhankelijk van het moment van de dag het toestel in darkmode te zetten.

Zodra de zon onder is, worden alle apps die ondersteuning bieden voor een donkere modus, zoals WhatsApp in dit geval, ook automatisch ingesteld op de darkmode. Dit moet dan wel geactiveerd zijn in de instellingen.

In deze instellingen zijn drie opties: donker, licht en automatisch. Deze laatste optie zorgt er dus voor, mits Android 10 op het toestel draait, dat er na zonsondergang een donker scherm tevoorschijn komt.

WhatsApp Dark mode 3
Screenshot via Androidworld

Instellen

Om de darkmode op WhatsApp in te stellen dien je onderstaande stappen te volgen:

  1. Open de instellingen van WhatsApp door op de puntjes boven in het scherm te tikken
  2. Kies hier vervolgens voor chats
  3. Selecteer onder weergave de optie: thema’s
  4. Hier kun je kiezen uit
    1. Systeem standaard (alleen beschikbaar in Android 10)
    2. Licht
    3. Donker

Zo eenvoudig kan het zijn, maar helaas is de optie nog niet voor iedereen beschikbaar.

WhatsApp Dark Mode 4
Screenshot via Androidworld

Nog niet voor iedereen

De donkere modus voor WhatsApp is helaas nog niet voor iedereen beschikbaar. Zoals bij meerdere apps test Facebook, de eigenaar van WhatsApp, nieuwe functies vaak eerst in de bèta versie van de app.

De bèta van WhatsApp heeft lange tijd open gestaan, zodat gebruikers zich konden aanmelden, maar tegenwoordig nemen ze geen nieuwe users meer aan. Dat wil dus zeggen dat als je niet in het bèta programma zit, je ook geen darkmode kunt testen op dit moment.

Of er weer ruimte is in WhatsApp bèta, kun je testen via deze link.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo