Wat zijn de Xiaomi Redmi telefoons?

Redmi Note opvolger

Redmi Note opvolger

Onlangs lanceerde Xiaomi de Redmi 2, een nieuwe telefoon in de Redmi serie. Daarnaast is er ook de Redmi Note, uit dezelfde serie. Maar wat houdt de Redmi serie eigenlijk in?

Redmi serie is goedkoper

Het voornaamste verschil met andere smartphones van Xiaomi is dat de Redmi telefoons een stuk goedkoper zijn. Dat wil echter niet zeggen dat ze kwalitatief minder goed zijn. De telefoons uit de serie bevatten vaak hardware van vorig jaar, of een processor of ander onderdeel dat al op grote schaal geproduceert wordt, waardoor de kosten lager zijn.

In ruil daarvoor betaal je minder voor het toestel. Om die reden heeft Xiaomi voor de telefoons ook een hele andere doelgroep in gedachten.

Andere doelgroep

De doelgroep van de Mi 4 en Mi Pad zijn bijvoorbeeld gadgetfreaks en mensen die veel van hun telefoons verwachten. Redmi telefoons zijn vooral bedoelt voor klanten in ontwikkelingslanden, en mensen die op zoek zijn naar een goedkopere smartphone.

Klanten in ontwikkelingslanden

Smartphone gebruikers in ontwikkelingslanden hebben specifieke wensen. Als eerste komt de prijs natuurlijk naar boven, maar er spelen nog andere dingen. Elke telefoon uit de serie heeft bijvoorbeeld twee poorten voor simkaarten. De reden daarvoor is dat gebruikers twee providers kunnen afwisselen: zo kunnen ze de goedkoopste combinatie van internetten, sms’en en bellen maken. Daarnaast lost het vaak bereikproblemen op.

Vaak is het geheugen ook uit te breiden met een geheugenkaartje. Dit zodat je in eerste instantie niet veel geld hoeft uit te geven aan opslagruimte die je niet gebruikt. Zodra je extra ruimte nodig hebt, kun je de opslagruimte zelf uitbreiden.

Meer weten over het gebruik van technologie in ontwikkelingslanden? Bekijk dan vooral eens de artikelen van Jana Mobile.

Goedkopere smartphone

Voor mensen die af en toe een WhatsApp berichtje willen versturen of sporadisch even mobiel het internet op willen, is de budget-serie ook een goede keuze. Je betaalt je niet blauw aan de beste hardware, maar krijgt toch een kwalitatief volwaardige telefoon. Je hebt niet de nieuwste hardware, maar de meeste spellen doen het wel gewoon op een Redmi telefoon, zij het dat de kwaliteit iets lager is.

Xiaomi kopen

Xiaomi toestellen zijn nog niet in Nederland in de winkel te koop, maar je kunt wel Xiaomi smartphones, tablets en accessoires via het internet bestellen. Bekijk daarvoor onze pagina Xiaomi kopen in Nederland, waar moet je op letten?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo