Wat moet je doen als jouw Xiaomi-telefoon niet meer aangaat?

Xiaomi Mi Fans tips, handig, eenvoudig en snel

Natuurlijk wil je als echte Mifan zo veel mogelijk plezier beleven van jouw laatste nieuwe Xiaomi-telefoon. Doordat Xiaomi budgetprijzen aan premium diensten koppelt is dat meestal geen probleem. Soms kan het echter gebeuren dat jouw telefoon niet meer aangaat. Met deze vijf handige tips ben je hopelijk snel weer bereikbaar.

Voordat we beginnen geldt ook nu dat het altijd verstandig is om regelmatig back-ups te maken van bestanden en contactgegevens op jouw telefoon. Zo voorkom je dat je gegevens kwijt raakt als je bepaalde zaken moet herstarten of opnieuw moet installeren.

Externe oorzaken uitsluiten

Soms gaat de telefoon niet meer aan doordat deze niet meer oplaadt. Voordat we heel technisch worden is het verstandig om een externe oorzaak uit te sluiten. Probeer dus eerst een ander stopcontact, andere oplaadkabel en -indien voor handen-  een andere adapter. Als je dit doet en de telefoon laadt op weet je zeker dat het niet aan jouw telefoon ligt. In ander geval helpen de volgende tips je wellicht verder.

Xiaomi Mi A1 geëxplodeerd

Voor deze Xiaomi-telefoon lijken onze tips te laat te komen

De telefoon staat vast op het Mi-logo

Bij het opstarten van de telefoon zie je als eerste het Mi-logo in het venster. Normaal gesproken start daarna jouw besturingssysteem. Soms komt het voor dat jouw Xiaomi telefoon blijft hangen op het Mi-logo. In dat geval is er een probleem met het besturingssysteem. Zo’n boot loop wordt meestal veroorzaakt door het per ongeluk verwijderen van bestanden of installatie van vervuilde bestanden. Je kunt dan het beste de bootloader unlock aanvragen en een Flash ROM installeren. ROMs zijn hier te downloaden.

Het display gaat niet aan

Soms werkt de telefoon maar is er op het display niets te zien. Om zeker te weten dat de telefoon werkt kun je de power-knop langdurig ingedrukt houden en daarna weer aanzetten. Je voelt dan op zeker moment een geluid horen of een vibratie voelen. Dit betekent dat de telefoon werkt. Ook kun je dan concluderen dat het probleem te maken heeft met de driver of de of het scherm. Dit kun je verder testen door de telefoon, terwijl deze aan is, aan te sluiten op de computer. Via deze site kun je de drivers downloaden en opnieuw installeren. Gaat het display dan nog niet aan? Dan is de kans groot dat het een schermprobleem betreft. Een nieuw scherm kun je online bestellen, bijvoorbeeld bij Gearbest.

De telefoon gaat ineens ‘op zwart’

Terwijl je even ontspannen een filmpje kijkt gaat de deurbel. Je pauzeert het filmpje, doet open en een goed gesprek met de buurvrouw volgt. Wanneer je terugkomt staat de telefoon op zwart en wat je ook probeert, je krijgt ineens geen reactie meer. In zo’n geval is de kans groot dat de batterij leeg is doordat het filmpje toch is doorgelopen of er andere processen gaande waren die stroom verbruiken. Voordat je in paniek raakt kun je dus het beste de telefoon aan de oplader liggen. Als de batterij even geladen is kun je de telefoon weer aanzetten. Vaak kun je dan direct opgelucht adem halen.

De telefoon valt uit en de tips helpen niet

Soms gebeurt het dat de telefoon, bijvoorbeeld na een val, ineens uitvalt. Welke bovenstaande tip je ook probeert, het lukt niet meer om de telefoon aan te krijgen. In zo’n geval kan er sprake zijn van een lekkende of opgeblazen batterij. Dit kun je eenvoudig controleren door het klepje aan de achterkant te verwijderen. Als er een witte rand om de batterij zit of wanneer de batterij vervormd is kun je er gevoegelijk vanuit gaan dat dit de oorzaak is. Een professionele reparatie is dan nodig. Deze kunnen prijzig zijn, maar het is altijd verstandig je opties te onderzoeken. Kom je er echt niet uit, neem dan altijd even contact op met de winkel waar je hem gekocht hebt, wellicht kan er nog iets onder garantie gemaakt worden.

Is dit allemaal niet mogelijk, dan kun je altijd nog kiezen voor een nieuwe Xiaomi.

Mede gebaseerd op: de Xiaomi Community.

 

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo