Vraag naar Xiaomi Mi 5 en Mi 4s overtreft verwachtingen

Xiaomi Mi 5

Vraag naar Xiaomi Mi 5 en Mi 4s overtreft verwachtingen

De verkoop van de nieuwste Xiaomi smartphones gaat beter dan menigeen verwachte. Het bedrijf verkocht in de eerste paar dagen vier keer zoveel Xiaomi Mi 5 en Mi 4s smartphones dan verwacht. Xiaomi heeft haar producenten gevraagd de productie flink op te voeren.

Meer vraag dan gedacht

Xiaomi had volgens bronnen ongeveer 4 miljoen Xiaomi Mi 5 smartphones beschikbaar voor de eerste verkoopdagen. De vraag was echter een stuk groter: in totaal registreerden 16,8 miljoen mensen zich voor een kans om de nieuwe smartphone te kopen. Ook de vraag naar de Xiaomi Mi 4s overtreft de verwachtingen. De Aziatische pers schat dat Xiaomi minimaal 200.000 toestellen verkocht in de eerste 24 uur.

Topmodellen

Het is niet heel gek dat er zoveel telefoons verkocht worden. De Xiaomi Mi 5 is het nieuwe topmodel van Xiaomi, en zit boordevol innovaties. De telefoon heeft tot 128gb opslagcapaciteit, en een supersnelle Snapdragon 820 processor. De telefoon beschikt over 4G+, kan snel opgeladen worden en heeft een fantastische 16 megapixel camera.

De Xiaomi Mi 4s is bedoelt als tussenmodel, voor hen die niet alle features van de Mi 5 nodig hebben maar wel een moderne telefoon willen. De telefoon heeft onder andere een 5 inch scherm, een Snapdragon 808 processor en een 13 megapixel camera.

Verwachtingen waarmaken

Xiaomi is een van de meest waardevolle start-ups van het moment, en heeft een hoop verwachtingen waar te maken. Afgelopen jaar haalde het haar doel qua verkochte smartphones niet, maar dit jaar belooft een goed jaar te worden. Daarvan zijn deze eerste verkoopcijfers een goed bewijs.

Bovendien gaat Xiaomi de markt in India nu ├ęcht aanboren. Vorig jaar verliep de verkoop moeizaam door patentproblemen. De nieuwste Xiaomi smartphones waren daardoor niet beschikbaar. Dit jaar zijn die problemen opgelost, en de nieuwste Xiaomi Redmi Note 3 wordt al in India verkocht. De Xiaomi Mi 5 zal volgende maand in India verkocht gaan worden. India is zo belangrijk omdat dit een enorme markt is, na China heeft het de meeste inwoners.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo