Verlichting van Xiaomi: alles wat je moet weten

Xiaomi Yeelight verlichting

Xiaomi maakt veel producten zelf, maar heeft in de afgelopen jaren ook veel bedrijven opgekocht. Enkelen daarvan produceren (slimme) verlichting. Ik vertel je alles over de lampen en geef enkele populaire voorbeelden.

Verlichting van Xiaomi

Xiaomi heeft enkele dochterondernemingen die lampen produceren, waaronder Xiaomi Mijia en Xiaomi Yeelight. Beide merken doen het bijzonder goed in de markt en bieden voor een betrekkelijk lage prijs een bijzonder hoge kwaliteit. Zeker op het gebied van slimme verlichting doet Xiaomi het goed. De tak van Yeelight brengt al enkele jaren bijzonder goede lampen uit, die al bij miljoenen mensen in huis hangen. Ondanks dat ze qua functionaliteiten niet altijd kunnen tippen aan de veel duurdere Philips Hue verlichting, leveren de lampen een kwaliteit die op hetzelfde niveau ligt dan de duurdere verlichting.

Voor veel mensen is het dus interessant om meer te weten te komen over de lampen van Xiaomi. Ik ga je dus wat meer informatie geven, en ik geef enkele voorbeelden van slimme verlichting, die jij wellicht binnenkort in huis hebt staan.

Xiaomi Mijia

Xiaomi Mijia is een merk dat gewone producten een stukje mooier maakt. Zo was het allereerste product een rijstkoker voor de Chinese markt, die ze probeerden voordeliger en stijlvoller te maken dan de Japanse variant die de Chinese bevolking daarvoor vaak gebruikte. Tegenwoordig maakt Mijia een enorme variatie aan producten, zoals onder andere camera’s, broodroosters, kabels en dus ook verlichting. Het doel bij het creëren van die producten is voor Mijia altijd het maken van een voordelige oplossing, die er strak uitziet in ieder huishouden. Het is dus niet vreemd van Xiaomi Mijia vaak prijzen wint voor hun mooie ontwerpen.

Van de Mijia verlichting is niet iedere lamp een slimme lamp. Dat wil zeggen, niet alle lampen kun je bedienen met Wifi, kun je op afstand aan-/uitzetten of hebben dimbare lampen. Veel van de Xiaomi Mijia verlichting is daarom ook functioneel. Bedlampjes, bureaulampen, maar ook gewone plafondlampen of peertjes, ze zijn er allemaal.

Wanneer ga je voor Xiaomi Mijia verlichting?

Je koopt Xiaomi Mijia verlichting wanneer je op zoek bent naar voordelige oplossingen voor licht, maar toch een stijvol huis wilt creëren. De Mijia verlichting is in veel gevallen niet ‘slim’, waardoor je de lampen dus ook niet altijd kunt verbinden aan je smarthome systeem.


Xiaomi Yeelight

Xiaomi Yeelight is een compleet andere tak van sport dan Mijia. Waar Xiaomi Mijia zich richt op verschillende productcategorieën, ligt dat bij Yeelight helemaal anders. Hier ligt de focus alleen op het maken van gewone tot hele bijzondere vormen van licht. Het assortiment aan lampen van Yeelight loopt daarom ook erg uiteen. Voor alle plekken waar je licht nodig zou kunnen hebben, is er een Yeelight lamp. Plafondlampen, peertjes, bewegingsmelders, sensoren, dimmers, spotjes, LED-strips, bureaulampen en nog veel meer behoren allemaal tot het assortiment.

Slimme verlichting

Yeelight maakt veel slimme lampen, die je via een Yeelight App aan elkaar kunt koppelen en met Wifi bedient. Dat kan leuke situaties creëren, omdat je zo binnen één druk op de knop een compleet andere sfeer creëert. Je kan van tevoren allerlei thema’s of settings instellen, die je vervolgens direct instelt. Denk daarbij aan een feest-setting, romantische setting of een kalme avond-setting.

Hoe meer Yeelight lampen je hebt, hoe leuker zo’n systeem gaat worden. Een voordeel is trouwens dat het allemaal LED-lampen zijn en dat je dus energie bespaart ten opzichte van andere lampen. De Yeelight lampen gaan net als de meeste LED-lampen ook gewoon gemakkelijk tien jaar mee, dus het duurt ontzettend lang voordat je ze weer moet vervangen.

Slimme lampen van Yeelight kun je overigens ook koppelen met slimme assistenten en slimme speakers, zoals bijvoorbeeld De Apple HomePod en Siri. Je kunt dan Siri vragen om je verlichting aan of uit te zetten. Dat maakt het nóg leuker om slimme verlichting op te hangen in je huis.

Waarom je voor Yeelight lampen zou moeten kiezen?

Wil jij een smarthome creëren, met daarin allerlei slimme apparaten die met elkaar kunnen communiceren? Dan is Yeelight zeker de overweging waard. In vergelijking met Philips Hue zijn het een stuk voordeligere lampen, die ook gewoon net zo lang meegaan. Dus wil jij je vrienden verrassen als ze bij jou op visite komen, of wil je binnen één seconde een romantische setting creëren voor jou en je geliefde? Dan is Yeelight een geweldige manier om daarmee te beginnen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo