Xiaomi gaat dit jaar nog Mi accessoires in de VS verkopen

Xiaomi gaat Mi accessoires in de VS verkopen

Xiaomi gaat Mi accessoires in de VS verkopen

Xiaomi gaf gisterenavond haar eerste presentatie voor de pers in Amerika. Het was al bekend dat er geen nieuwe producten gelanceerd zouden worden, de bedoeling was dat de pers kennis zou maken met het merk. Toch is er interessant nieuws: Xiaomi wil dit jaar nog Xiaomi accessoires in de Verenigde Staten gaan verkopen.

Accessoires verkopen in de Verenigde Staten

Hugo Barra gaf op het evenement aan dat het bedrijf dacht aan het starten van verkoop in de Verenigde Staten. Later kwam hij op dit punt terug en gaf aan dat alle accessoires van Xiaomi in de Verenigde Staten verkocht gaan worden, nog dit jaar. Barra gaf ook expliciet aan dat het niet om smartphones en tablets gaat.

Xiaomi accessoires

Xiaomi maakt al langere tijd accessoires, al voordat het bedrijf begon met het maken van smartphones en tablets. Zo heeft het bedrijf televisies in de verkoop, een luchtreiniger maar ook kleinere gadgets zoals de Xiaomi Mi Band. Het is volgens Barra de bedoeling dat al deze accessoires in de Verenigde Staten verkocht gaan worden.

Prijzen

Er zijn nog geen prijzen bekend of een exacte lanceerdatum, aangezien volgens Barra “het zal gebeuren als we er klaar voor zijn.” Naar verwachting zullen de prijzen laag zijn zoals we gewend zijn van Xiaomi, maar niet zo laag als in China. Ook Xiaomi zelf moet importkosten betalen naar Amerika, BTW afdragen en het transport vanuit China naar Amerika zelf betalen. Dit zal allemaal doorgerekend worden. Uiteraard zal Xiaomi een stuk goedkoper blijven vergeleken met concurrenten. Zo gaat de Mi Band voor omgerekend vijftien euro over de toonbank terwijl concurrenten voor een sportarmband met dezelfde functies al gauw €100 rekenen.

Nederland en Europa

Nu Xiaomi haar plannen heeft laten zien om te beginnen met (beperkte) verkoop buiten Azië, speelt ook de belangrijke vraag op wanneer Xiaomi naar Nederland komt. Dat kan nu sneller beginnen dan we eerder dachten, aangezien bij een succesvolle lancering in Amerika veel werk voor de lancering in Europa hetzelfde is als in Amerika.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo