Vergelijking: de grootste concurrenten van de Xiaomi Mi 4

OnePlus One vergeleken met de Xiaomi Mi 4

Veel mensen die Xiaomi kennen en een telefoon van het merk overwegen zullen gewacht hebben met het kopen van een nieuwe smartphone tot de Xiaomi Mi 4 uitkwam. Dat is niet gek, je wilt natuurlijk het meeste waarde voor je geld en met de nieuwste smartphone rondlopen. De Xiaomi Mi 4 is ondertussen gelanceerd, en nu is de vraag, koop je een Xiaomi Mi 4 of een vergelijkbare telefoon van concurrenten? We maakten een vergelijking.

Vergelijking telefoons van concurrenten

In deze vergelijking zijn we uitgegaan van telefoons met ongeveer dezelfde prijs. Om die reden zijn veel smartphones van de bekende merken, zoals de iPhone 5s van Apple, de HTC One en de Samsung Galaxy S5 niet in dit overzicht opgenomen. Indien je aanvullingen hebt van vergelijkbare telefoons in dezelfde prijsklasse, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties.

OnePlus One

Misschien wel de grootste concurrent van de Xiaomi Mi 4 is de OnePlus One. Deze telefoon, die al te koop is in Nederland kost €269. De OnePlus One heeft dezelfde 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor als de Xiaomi Mi 4. Qua prestaties zijn de telefoons dus tegen elkaar opgewassen.

OnePlus One: vergelijking met de Xiaomi Mi 4

De OnePlus One onderscheidt zich onder andere op het gebied van de camera aan de voorkant. De OnePlus One heeft aan de voorkant weliswaar een camera met minder megapixels (5 tegenover 8 megapixels) maar door de brede beeldhoek van de camera kun je een groter oppervlakte fotograferen of filmen, namelijk een gebied binnen 80 graden.

Gionee

Gionee is een Indiaas smartphone merk dat verschillende interessante telefoons maakt welke we in deze vergelijking kunnen opnemen. De eerste is de Elife S5.5. Deze telefoon kenmerkt zich vooral de dikte, namelijk slechts 5,5 millimeter. De Xiaomi Mi 4 is bijna 50% dikker, namelijk 8,9 millimeter.

Vergelijking Xiaomi Mi 4 en Gionee E7

Een andere interessante telefoon van Gionee is de Elife E7. Deze telefoon is vooral interessant als je graag foto’s maakt, de telefoon heeft namelijk een 16 megapixel camera. De Xiaomi Mi 4 heeft een 13 megapixel camera. Volgens Gionee maakt de Elife E7 door dat verschil foto’s met 43% meer kwaliteit.

Oppo

Vergelijking Oppo Find7 Xiaomi Mi 4

Een andere interessante optie is de Oppo Find7. Deze smartphone heeft een iets groter scherm dan de Xiaomi Mi 4, namelijk 5,5 inch. Misschien wel het meest bijzondere van de Find7 is de camera: door verschillende foto’s van de 13 megapixel camera automatisch aan elkaar te plakken kun je foto’s tot wel 50 megapixel maken. De Oppo Find7 is te koop voor ongeveer €250.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo