Update Mi A1 naar Android 8.1 Oreo onderbroken na bugs

Zoals we al eerder vermeldden is Xiaomi druk bezig om haar smartphones te updaten naar Android 8.1 Oreo. Dit weekend is men begonnen om de Xiaomi Mi A1 te updaten. Het viel specialisten op dat de uitrol van deze update ineens werd gestaakt zonder verdere mededeling. Uiteraard voer voor liefhebbers en na onderzoek achterhaalden ze op XDA Developers de oorzaak. Er zijn bugs geconstateerd…

Wat biedt Android Oreo 8.1?

Met de update naar Android Oreo 8.1 krijgt de Xiaomi Mi A1 de nieuwste veiligheidspatch, die is geüpdatet in juni. Ook zijn er veranderingen aan het menu. Je krijgt door toevoeging van een schaduw meer diepte van de iconen te zien. Een andere gadgets is dat de gebruikersinterface dezelfde kleur als de Wallpaper krijgt. Ook zijn er verbeteringen voor de audio en launcher verwerkt in deze update. Door bugs is de uitrol van deze update echter uitgesteld.

Xiaomi Mi A 1 voorkant en achterkant

De goudkleurige versie van de Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1 Android Oreo 8.1 update problemen

Er bleken direct na uitrol van de update diverse problemen te ontstaan voor gebruikers. Nadat zij de update hadden geïnstalleerd meldden de eerste gebruikers dat de hele SMS-geschiedenis was verwijderd. Ook bleek dat de SafetyNet  check niet meer werkte. Deze toepassing zorgt dat door middel van API’s bescherming wordt geboden tegen Mallware. Uit voorzorg heeft Xiaomi de verdere uitrol van de update stop gezet. Zij hoopt de bugs binnen nu en een paar dagen te fixen en dan alsnog verder te kunnen uitrollen.

Helaas is het niet de eerste keer dat de update voor de Xiaomi Mi A1 moet worden stil gelegd. Ook in januari van dit jaar ondervond het enige Xiaomi-toestel met Android One problemen met updates met een pauze in de uitrol tot gevolg.

Aangezien de Xiaomi Mi A1 ten minste 2 jaar Android updates krijgt is het te hopen dat toekomstige updates, zoals naar Android P, soepeler verlopen.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij