Xiaomi staakt uitrol Android 10 voor Xiaomi Mi A3 door problemen

Xiaomi Mi A3 Smartphone gelanceerd

De laatste weken is Xiaomi hard bezig met het uitrollen van de nieuwe Android 10 versie. Dat het niet bij ieder toestel vlekkeloos verloopt is duidelijk te zien aan klachten van gebruikers van de Xiaomi Mi A3.

Xiaomi Mi A3 & Android 10

De Xiaomi Mi A3 is één van de toestellen die de Android 10 upgrade zou krijgen. Bij veel smartphones is dit goed gegaan, maar gebruikers van de Mi A3 begonnen vrijwel direct na de upgrade te klagen over softwareproblemen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 2.022 Xiaomi-fans gingen je voor!

Zo zijn er bij veel gebruikers problemen met onder andere de vingerafdrukscanner. Bij deze grote groep gebruikers is het niet meer mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken om het toestel te ontgrendelen. Behoorlijk onhandig dus.

Helaas werkt ook een reboot van het systeem niet. Het logo van de vingerafdrukscanner verschijnt wel, maar die werkt uiteindelijk toch niet. De enige plek waar de scanner nog wel werkt, is in de geïnstalleerde apps, zodra het toestel dus al ontgrendeld is.

Maar er zijn nog meer problemen die zich voordoen, en dan met name in de rest van de interface. Zo zou het systeem traag reageren en de dark mode helemaal niet zo ‘dark’ zijn als de bedoeling is. Ook worden micro-SD kaarten niet meer door het toestel herkend en rapporteren gebruikers nog enkele andere losse klachten.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Uitrol gestaakt

Aan de hand van een Twitterbericht werd duidelijk dat de klantenservice van Xiaomi op de hoogte is dat de uitrol van Android 10 voor de Xiaomi Mi A3 vooralsnog gestaakt is. Omdat niet zeker is hoelang het gaat duren voordat de update wel weer gereed is voor een nieuwe uitrol, tasten de gebruikers van de Mi A3 voor nu dus nog even in het duister.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo