Xiaomi staakt uitrol Android 10 voor Xiaomi Mi A3 door problemen

De laatste weken is Xiaomi hard bezig met het uitrollen van de nieuwe Android 10 versie. Dat het niet bij ieder toestel vlekkeloos verloopt is duidelijk te zien aan klachten van gebruikers van de Xiaomi Mi A3.

Xiaomi Mi A3 & Android 10

De Xiaomi Mi A3 is één van de toestellen die de Android 10 upgrade zou krijgen. Bij veel smartphones is dit goed gegaan, maar gebruikers van de Mi A3 begonnen vrijwel direct na de upgrade te klagen over softwareproblemen.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Zo zijn er bij veel gebruikers problemen met onder andere de vingerafdrukscanner. Bij deze grote groep gebruikers is het niet meer mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken om het toestel te ontgrendelen. Behoorlijk onhandig dus.

Helaas werkt ook een reboot van het systeem niet. Het logo van de vingerafdrukscanner verschijnt wel, maar die werkt uiteindelijk toch niet. De enige plek waar de scanner nog wel werkt, is in de geïnstalleerde apps, zodra het toestel dus al ontgrendeld is.

Maar er zijn nog meer problemen die zich voordoen, en dan met name in de rest van de interface. Zo zou het systeem traag reageren en de dark mode helemaal niet zo ‘dark’ zijn als de bedoeling is. Ook worden micro-SD kaarten niet meer door het toestel herkend en rapporteren gebruikers nog enkele andere losse klachten.Uitrol gestaakt

Aan de hand van een Twitterbericht werd duidelijk dat de klantenservice van Xiaomi op de hoogte is dat de uitrol van Android 10 voor de Xiaomi Mi A3 vooralsnog gestaakt is. Omdat niet zeker is hoelang het gaat duren voordat de update wel weer gereed is voor een nieuwe uitrol, tasten de gebruikers van de Mi A3 voor nu dus nog even in het duister.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij