Uitgelekte foto toont Xiaomi telefoon met Dual Rear Camera

Uitgelekte foto toont Xiaomi telefoon met Dual Rear Camera

Uitgelekte foto toont Xiaomi telefoon met Dual Rear Camera

Een gebruiker van Weibo, een Chinees sociaal netwerk, heeft een foto verspreid van een nog onbekende Xiaomi telefoon. De telefoon heeft zogenaamde Dual Rear Camera, twee camera’s aan de achterkant. Dat kan betere foto’s opleveren of 3D-video’s. Mogelijk gaat het om de Xiaomi Mi 5, opvolger van de Xiaomi Mi 4.

Telefoon is mogelijk opvolger van de Mi 4

Op de foto is een zwarte telefoon te zien die qua uiterlijk lijkt op de Xiaomi Mi 4. De Xiaomi Mi 4 is momenteel het paradepaardje van Xiaomi, de onbekende telefoon zou wel eens de Xiaomi Mi 5 kunnen zijn, opvolger van de Mi 4.

Xiaomi smartphone met Dual Rear Camera

Dual Rear Camera is een nieuwe trend die je steeds vaker in smartphones ziet. De dubbele camera’s kunnen ervoor zorgen dat er in 3D gefotografeerd of gefilmd kan worden. Net als je ogen zijn de camera’s naast elkaar geplaatst op dezelfde hoogte, waardoor er diepte waargenomen kan worden. Een simpel voorbeeld van deze techniek zie je hieronder:

3D met behulp van Dual Rear Camera

Dubbele flitser

De smartphone in de gelekte foto heeft ook een dubbele flitser. Dat heeft niet met 3D-mogelijkheden te maken, maar met betere prestaties in het donker. Normale flitsers zorgen voor een ‘kleur’ licht, waardoor foto’s gemaakt met flits vaak lelijk zijn. Door twee flitsers te gebruiken met verschillende kleuren ziet de foto er beter uit.

Komt overeen met eerder uitgelekte planning

Eerder lekte de product-planning van Xiaomi uit, waarin te zien was wanneer welke smartphones gelanceerd zullen worden in 2015, inclusief specificaties. De Xiaomi Mi 5 staat voor november op de planning, en er wordt gesproken over een 20-megapixel camera, een aantal dat prima mogelijk is voor twee camera’s, omdat de resolutie groter wordt door het gebruik van twee camera’s.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo