Tweede generatie Xiaomi Mi Pad gecertificeerd in China, deze maand nog mogelijke lancering

Mi Pad kleuren

Tweede generatie Xiaomi Mi Pad gecertificeerd in China, deze maand nog mogelijke lancering

Een belangrijke organisatie in China heeft de tweede generatie Xiaomi Mi Pad goedgekeurd. Dat betekend dat de Xiaomi Mi Pad 2 nu officieel verkocht mag gaan worden, maar Xiaomi heeft de tablet nog niet aangekondigd.

Tweede generatie Xiaomi Mi Pad officieel gecertificeerd in China

De organisatie 3C heeft de tweede generatie Xiaomi Mi Pad afgelopen week officieel gecertificeerd blijkt uit screenshots die afgelopen week uitlekten. Dit betekend dat de Xiaomi Mi Pad 2 nu officieel verkocht mogen worden. Het gaat niet om een prototype: 3C test alleen de uiteindelijke producten.

Over de specificaties is nog niks bekend, uit de uitgelekte screenshots blijkt alleen dat de tweede generatie Xiaomi Mi Pad het model nummer 2015716 krijgt. Bronnen meldden eerder wel al dat de tweede generatie Xiaomi Mi Pad een groter scherm zou krijgen dan de huidige Xiaomi Mi Pad, die een 7,9 inch scherm heeft.

Xiaomi Mi Pad 2 gecertificeerd

Windows 10

Er gaan al een tijdje geruchten rond waarin geschreven wordt dat de tweede generatie Xiaomi Mi Pad ook besteld kan worden met een Windows 10 besturingssysteem. Dat betekend dat er twee modellen zullen verschijnen: een met Android, en een met Windows 10.

Lanceerdatum

Het is nog niet bekend wanneer de Xiaomi Mi Pad 2 gelanceerd gaat worden. Xiaomi heeft een evenement gepland op 22 september, maar we weten alleen zeker dat die dag de Xiaomi Mi 4c gelanceerd wordt. Analist Pan Jiutang meldde eerder wel al dat de tweede generatie Xiaomi Mi Pad in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd gaat worden, een periode die eind september eindigt.

Xiaomi Mi Pad

De originele Xiaomi Mi Pad is nu al meer dan een jaar oud. De 7,9 inch tablet heeft een NVIDIA Tegra K1 processor gecombineerd met 2gb werkgeheugen. Verder heeft de tablet een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. Standaard heeft de tablet 16gb opslagruimte, maar er is ook een versie met 64gb opslagruimte beschikbaar. Het geheugen is ook nog uit te breiden met een micro-SD kaart.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo