TENAA keurt Xiaomi Redmi Note 2 Pro, krijgt metalen behuizing en vingerscanner

TENAA keurt Xiaomi Redmi Note 2 Pro, krijgt metalen behuizing en vingerscanner

TENAA keurt Xiaomi Redmi Note 2 Pro, krijgt metalen behuizing en vingerscanner

De Chinese autoriteit die gaat over het goedkeuren van elektronica, de TENAA, heeft de Xiaomi Redmi Note 2 Pro goedgekeurd. Het nog te lanceren toestel is in twee opzichten anders dan de Xiaomi Redmi Note 2. Ten eerste is de smartphone gemaakt van metaal, ten tweede heeft de telefoon een vingerscanner.

TENAA keurt Xiaomi Redmi Note 2 Pro

Elk land keurt elektronica voor die verkocht mag worden. In Amerika is dat de FCC, in China is dat de TENAA. Afgelopen week heeft de TENAA de Xiaomi Redmi Note 2 Pro goedgekeurd. De telefoon is een verbeterde versie van de Xiaomi Redmi Note 2, waarbij de veranderingen vooral aan de buitenkant te zien zijn. Wanneer de Xiaomi Redmi Note 2 Pro verkocht gaat worden is onbekend.

Metalen behuizing

De eerste grote verandering is de metalen behuizing van de Xiaomi Redmi Note 2 Pro. De Xiaomi Mi 4 was de eerste Xiaomi smartphone met een metalen binnenkant, om de stevigheid van de telefoon te verbeteren. Nu gaat het bedrijf dus een telefoon presenteren die volledig gemaakt is van metaal.

Vingerscanner

Daarnaast krijgt de Xiaomi Redmi Note 2 Pro een vingerscanner. Hiermee kun je je telefoon ontgrendelen zonder een code in te hoeven voeren. Veel smartphones zoals de iPhone hebben deze scanner aan de voorkant. Xiaomi heeft gekozen voor een vingerscanner aan de achterkant. Dit omdat veel mensen hun smartphone gebruiken met hun wijsvinger aan de achterkant, waardoor deze direct bij het aanpakken gelezen kan worden.

Andere specificaties

De andere specificaties zijn niet veel veranderd ten opzichte van de normale Redmi Note 2. Zo heeft de Xiaomi Redmi Note 2 Pro een MediaTek MT6795 Helio X10 2.0 GHZ processor, 2gb werkgeheugen en 16gb opslagcapaciteit. Wie een krachtigere smartphone wil kan ook voor een model kiezen met 3gb werkgeheugen.

Verder krijgt de Xiaomi Redmi Note 2 Pro een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Het scherm blijft even groot, namelijk 5,5 inch met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo