Standaard apps, browser en launcher aanpassen in MIUI

MIUI Tips

Standaard apps, browser en launcher aanpassen in MIUI

Xiaomi levert elke telefoon en tablet met MIUI, een aangepaste versie van Android. MIUI bevat een standaard browser, mail app en andere handige apps. Maar als gebruiker wil je misschien een andere browser als standaard instellen. Gelukkig is dat gemakkelijk.

Standaard apps aanpassen

Om een andere app een standaard app te kunnen maken moet je eerst de andere app installeren. Zo maak je misschien liever gebruik van Chrome op je Xiaomi-smartphone als je Chrome ook op je computer gebruikt. Download de app uit de Play Store, en open de instellingen (settings) app. Scroll naar beneden tot je ‘geïnstalleerde apps’ ziet staan. Tik hierop.

Vervolgens zie je onderaan een tandwiel, met daaronder de tekst ‘standaardapps’. Hier kun je je standaardbrowser veranderen in Chrome. Daarnaast is het ook mogelijk om standaardapps te kiezen voor: launcher, bellen, berichten, camera, galerij, muziek, email en video.

Je kunt gemakkelijk terug naar de standaardinstellingen door onder in het beeldscherm te tikken op ‘reset naar standaardinstellingen’.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo