Xiaomi teaset nieuwe Qualcomm Snapdragon 875 chipset

Snapdragon 875

De Snapdragon chipset is altijd een belangrijk onderdeel van nieuwe smartphones. En zeker nu Apple als eerst een chipset gebaseerd op een 5nm proces heeft gelanceerd. De Xiaomi-toestellen hebben tot nu toe altijd een 7nm gehad, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen.

Van 865 Plus naar 875

Enkele maanden geleden lanceerde Qualcomm de Snapdragon 865 Plus. Een kleine upgrade van de 865, maar nog steeds geen enorme stap. De kenners wisten dat de Snapdragon 875 mogelijk een flinke vooruitgang zou betekenen voor de chipset, en die verwachting komt waarschijnlijk uit. Xiaomi teaset met informatie die duidt op een flinke upgrade in de Snapdragon 875.

Lees ook: Xiaomi vlaggenschip 2021 mogelijk duurder vanwege Snapdragon 875

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

De Snapdragon 875 komt waarschijnlijk met 5nm

Zoals je hieronder kunt zien, lijkt het erop dat Xiaomi zeker is van deze zaak. Lu Weibing van Xiaomi plaatst op zijn pagina bijvoorbeeld een hint naar de 5nm processor van Apple, en daarmee direct naar Xiaomi zelf.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.
Lu Weibing 5nm processor
Via: gizchina.com

Daarnaast is ook Realme niet stil op zijn officiƫle pagina. Hier wordt ook een stevige hint gegeven naar het gebruik van de 5nm processor in twee toestellen.

Lu Weibing tease 5nm processor
Via: gizchina.com

Snapdragon 875 mogelijk eerst in Redmi K40

De Redmi K40 stat vooralsnog gepland voor het eerste kwartaal van 2021. Een prima timing om de nieuwste chipset voor het eerst uit te proberen. Maar uiteraard zijn er ook andere opties. Zo zou de chipset ook prima passen in andere vlaggenschip toestelen, zoals een nieuwe versie van de Mi 10, in de vorm van de Mi 11 of misschien wel Mi 20.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo