5 tips om je smartphone beter te beveiligen

Alle tips voor echte Mi fans

Na de aanschaf van je smartphone, kun je er heel veel mee doen. Daarom hebben wij een nieuwe rubriek in het leven geroepen: Xiaomi Mi Fans-tips, waarin we je tips geven op veel verschillende gebieden. We beginnen met beveiliging: hoe kun je met een aantal simpele tips je toestel het beste beveiligen?

Smartphone beveiligingstip 1: gebruik schermbeveiliging

Door het scherm van jouw smartphone te beveiligen met een toegangscode, patroon of paswoord. De toegangscode bestaat uit (meestal 4) cijfers. Vermijd de voor de hand liggende combinaties zoals 1234 of 0000. Ook bij een paswoord is het verstandig een niet voor de hand liggende combinatie te nemen, bijvoorbeeld de eerste letters van de woorden uit jouw favoriete film of jeugdboek.

Smartphone beveiligingen tip 2: vergrendel de SIM-kaart

Naast de vergrendeling van het scherm is het verstandig de SIM-kaart te vergrendelen. Ook hiervoor gebruik je (bij voorkeur) een niet voor de hand liggende combinatie. Als je ook een pincode hebt gekozen voor schermbeveiliging kun je een combinatie maken (bijvoorbeeld alle cijfers + 1) om de code voor de simkaart makkelijk te onthouden.

Xiaomi Redmi 6A in blauw- en goudkleur

De Xiaomi Redmi 6A, met onze couponcode nu extra voordelig te verkrijgen.

Smartphone beveiligen tip 3: internetgebruik

Hackers gebruiken vaak de netwerkverbindingen voor telefoons om hun slag te slaan. Onbeveiligde Wifi-netwerken kun je beter niet gebruiken. Ook de aanbiedingen van websites om jouw gebruikersnaam en wachtwoord te bewaren kun je beter overslaan als je de site niet kent. Immers, de beheerder van de website kan jouw inloggegevens ook voor andere doelen gebruiken. Controleer tot slot altijd of de site die je bezoekt het groene slotje in de browserbalk heeft. Zo weet je zeker dat jouw data versleuteld wordt.

Tip 4: Beveilig jouw Bluetooth-verbinding

Naast internet is ook bluetooth een ideale hulp voor kwaadwillenden. Door jouw bluetooth-verbinding te sluiten als je deze niet nodig hebt voorkom je al veel problemen. Daarnaast kun je de verbinding in de instellingen op ‘niet zichtbaar’ zetten. Daarmee kunnen hackers jouw verbinding niet traceren. Wellicht voor de hand liggend, maar wijs tot slot altijd verzoeken om te connecten van onbekende apparaten af.

Tip 5: gebruik het gezonde verstand

Naast alle technische mogelijkheden is er nog een gratis mogelijkheid om jouw telefoon te beveiligen. Je kunt jouw smartphone beveiligen met jouw gezonde verstand. Ken je degene die een connectieverzoek doet? Is het verstandig om jouw telefoon te laten liggen als je even naar het toilet loopt? Gebruikt de telefoon veel data terwijl je niets doet? Allemaal signalen dat er iets mis is.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo