Dit zijn 7 handige smarthome oplossingen van Xiaomi

Xiaomi Mijia Smart IP Camera nightview

Naast smartphones is Xiaomi ook steeds actiever op de markt van smart home devices. Dit zijn slimme apparaten en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je nog slimmer met de energie en mogelijkheden omgaat van jouw huishoudelijke apparaten. Wij zetten in dit artikel de 7 handige smart home oplossingen op een rij die direct bijdragen aan kostenbesparing en meer woongenot.

Xiaomi Smart Home: de basis

Als je jouw huis slim wilt maken is Xiaomi een goede keuze. Zij hebben veel verschillende apparaten die je makkelijk met elkaar kunt verbinden, zodat je ze zelfs slim met elkaar kunt laten communiceren. Uiteraard kun je ook zelf de regie houden. Via de handige Xiaomi Mi home app kun je via jouw telefoon jouw slimme apparaten (ook op afstand) bedienen. Xiaomi heeft zelfs een oplossing om niet-slimme apparaten slim te maken. Wij zetten de basis op een rij.

Xiaomi Mi home app

Je kunt jouw slimme apparaten van Xiaomi allemaal op afstand bedienen via de Xiaomi Mi home app, die uiteraard zowel via Android als via iOS beschikbaar is. Hier kun je de app eenvoudig installeren op jouw Android toestel. Ook via de app store is de Mi home app prima te installeren.

Xiaomi Mijia Smart Multi-functional Gateway

Deze gateway zorgt ervoor dat jouw elektrische apparatuur met elkaar en met de Mi Home app kunnen communiceren. Ook verzorgt deze de connectie met de Xiaomi Mijia Smart Switch. Deze slimme schakelaar zorgt ervoor dat je met één druk op de knop alle aangesloten apparaten in actie brengt. Uiteraard kun je zoveel slimme switches gebruiken als je wilt, bij sommige producten worden de switches zelfs meegeleverd. Je kunt nu een goede deal maken als je de Xiaomi Mijia Smart Gateway en Switch gezamenlijk koopt.

> Bekijk deal

Niet-slimme apparaten slim maken

Natuurlijk zijn er genoeg apparaten die niet slim zijn, maar die je wel graag slim zou kunnen maken. Dat kan. Met de Xiaomi Mi Home Smart WiFi Socket en een adapter (er is nog geen Europese versie) maak je van jouw niet-slimme apparaten, slimme apparaten die met de Home App en Switch te bedienen zijn. Ook deze kun je nu voordelig aanschaffen.

> Bekijk deal

Xiaomi Mijia Smart IP Camera

Als je de basis hebt geregeld kun je diverse apparaten uitzoeken. Voor de veiligheid kun je deze Xiaomi Mijia Smart IP Camera gebruiken. Wanneer je er één of meerdere bestelt kun je de dure alarminstallaties vergeten. Via jouw smartphone kijk je direct mee met de, dankzij de capaciteit van 1080P hd, haarscherpe beelden. Je kunt gebruik maken van de bewegingsmelder en nachtzicht-modus. Zo zie je direct wat er gebeurt. Door deze te koppelen met bijvoorbeeld slimme verlichting kun je direct het licht aan laten gaan als de camera’s opnemen. Vanaf nu is elke dief bij jou een filmster.

> Bekijk deal

 

Xiaomi Mijia Smart IP Camera nightview

Xiaomi Mijia Smart IP Camera met nightview en EU-plug

 

Xiaomi Mi Led Smart Bulb

Als je dan toch bezig bent om jouw huis slim te maken kun je net zo goed aan de slag met de nieuwe Xiaomi Mi Led Smart Bulb. Deze slimme LED-peertjes draai je makkelijk in iedere gewenste lamp. Anders dan bij, bijvoorbeeld, IKEA heb je geen aparte ‘brug’ nodig. Met de witte lampen, die je intiem kunt dimmen, kan je bijvoorbeeld jouw huiskantoor of keuken een stuk energiezuiniger maken. De gekleurde lampen kunnen wel 16 miljoen kleuren weergeven. Ideaal om van jouw woonkamer in een handomdraai een stadion/bioscoop/concertzaal of gave gamingroom te maken. Uiteraard is de disco in de kamer ook een belevenis, want de lampen kunnen licht geven op de maat van de muziek. Slim hé?

> Bekijk deal

Xiaomi-Yeelight-smart-led-bulb

De slimme lampen van Xiaomi, die volgens de maker tot wel 11 jaar meegaan.

 

Xiaomi Mijia Yeelight slimme nachtlamp

Met deze slimme nachtlamp kun je jouw slaapkamer helder verlichten als je wilt lezen of juist een romantisch tintje geven als je nog geen zin hebt om te slapen. Het is ook erg lekker dat je nooit meer na het lezen je warme bed uit hoeft om het licht uit te doen, want met de slimme Home app of timer doe je dit gewoon vanuit je bed. Als je ze combineert met de slimme lampen die we hierboven beschreven is jouw slaapkamer een lust voor het oog en toch rustgevend genoeg om echt lekker te slapen.

> Bekijk deal

Xiaomi Mijia Smart LED Desk Lamp

Ook wanneer je werkt wil je uiteraard het goede licht hebben. Rustgevend bij het gebruik van de computer en wellicht wat feller als je weer eens een set ‘kleine lettertjes’ mag bestuderen. Met deze slimme bureaulamp is dat geen enkel probleem. Bovendien is de lamp door zijn design een welkome aanwinst op het bureau en handige hulp.

> Bekijk deal

Xiaomi Roborock S50 slimme stofzuiger + dweil

Deze nieuwste slimme stofzuiger van Xiaomi is nog niet verkrijgbaar, maar wel te bestellen in de voorverkoop. De capaciteiten zijn, zoals je ook in het filmpje zult zien, fenomenaal. Zo gaat de Roborock S50 niet alleen voor je stofzuigen maar dweilt hij daarna nog even de zones die jij hebt ingevoerd. Zo kom je in een wel heel schoon huis thuis. Daarnaast zoekt hij zelf zijn route of kun je een route inprogrammeren. Ook handig, hij is voorzien van valbeveiliging, dus hij valt nooit van de trap.

> Bekijk deal

 

 

In het onderstaande filmpje zie je hoe diverse smart devices kunnen functioneren. Ook zie je voorbeelden van diverse smart apparaten. Deze kun je zeer voordelig bestellen bij de vertrouwde webwinkels zoals Gearbest.

Zo kun je jouw huis op jouw eigen tempo slim maken. We moeten je wel waarschuwen, het gemak werkt verslavend!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo