Xiaomi werkt aan handig, slim slot

xiaomi mijia slim slot metvingerafdruksensor

Xiaomi heeft niet alleen een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van smartphones, maar stort zich ook steeds meer op de markt voor slimme domotica. Dit doet zij met het submerk Xiaomi Mijita. Nu kondigt Xiaomi Mijita een nieuw slim slot aan. Wij zetten de eigenschappen op een rij.

Slim slot van Xaiomi Mijita

Xiaomi Mijita heeft al veel ervaring met het ontwerpen van slimme elektronica. Als je wilt kun je jouw hele huis slim maken met de handige toepassingen van dit merk. Met een slim slot neemt Xiaomi Mijita haar slimme toepassingen mee naar buiten. Het slot is, zoals je in onderstaand filmpje op Weibo (het Chinese Facebook) kunt zien erg eenvoudig. Het bestaat uit een U-vormige stalen beugel met afdekplaat.

xiaomi mijia slim slot metvingerafdruksensor

xiaomi mijia slim slot metvingerafdruksensor

In de afdekplaat is een slim slot verwerkt. Het slimme aan het slot is dat het opent met jouw vingerafdruk. Het luisteren naar cijfercombinaties en het forceren van sloten is dus voor het dievengilde voltooid verleden tijd. Nu doet een breekijzer vaak alsnog wonderen, maar onderzoek leert dat het dievengilde vaak voor de makkelijkste prooi gaat en dat is dit slimme slot zeker niet.

Slim slot multi-inzetbaar en weerbestendig

Door de handige U-vorm kan het slot, dat oorspronkelijk als slim fietsslot gepresenteerd is, als afsluiting voor veel doelen dienen. Zo zien we in het filmpje de toepassing op een hek en ook voor in de auto zou het geschikt zijn.

De grote vraag is hoe weerbestendig het slot en de vingerafdruksensor blijken. Volgens de vertaling verzekert Xiaomi in het filmpje dat het slimme slot tegen de elementen bestand is. Ook zien we dat het slot in de regen gebruikt wordt. De praktijk zal echter uit moeten wijzen of het slot en de vingerafdruksensor het inderdaad blijven doen.

Slim fietsslot kopen?

Het slimme fietsslot moet nog in productie komen. Zoals Xiaomi dat vaker doet gebeurt dit via een te openen crowdfundingsactie. Tot die tijd kun je jouw huis alvast slim maken met de aantrekkelijke deals voor slimme domotica uit de Smart Homes serie van Xiaomi, bijvoorbeeld Gearbest, Banggood of Ali-Express.

Bron: Gizchina.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo