Shoppen bij Chinese webwinkels steeds populairder: aankopen met 59% gestegen

Xiaomi producten

Shoppen bij Chinese webwinkels steeds populairder: aankopen met 59% gestegen

Nederlanders kopen steeds vaker producten uit het buitenland via online webwinkels. Een op de vier Nederlanders kocht afgelopen jaar online iets uit het buitenland. China was het populairst volgens het onderzoek. Hierbij behoren natuurlijk alle Xiaomi apparaten!

3,5 miljoen online aankopen in buitenland

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlanders in 2016 een product via buitenlandse webwinkels kocht. In totaal werden 3,5 miljoen zogenaamde cross-borderaankopen gedaan. De waarde was in totaal €637 miljoen.  Gemiddeld werd er dus €182 per bestelling uitgegeven. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal aankopen in het buitenland met 24%.

China het populairst

Het kopen van producten uit China is het populairst, waarvan wij niet staan te kijken. 30% van de online aankopen in buitenlandse webshops is in China, met een totale waarde van €190 miljoen. Dat is een toename van 59% ten opzichte van 2015. De populairste producten zijn telecomproducten, IT en consumentenelektronica. Uit onze eigen onderzoeken blijken de Xiaomi Mi 5s en Xiaomi Mi Notebook Air het populairst.

Na China zijn buurland Duitsland (15%) en Groot-Brittannië (14%)het populairst. Groot-Brittannië is waarschijnlijk populair door de voordelige koers van de Pond sinds de Brexit. Het onderzoek werkt uitgevoerd door Gfk, met Thuiswinkel.org en PostNL als opdrachtgevers.

Aanbevolen webshops

Mocht je ook van plan zijn een aankoop in China te doen, dan raden we de volgende webshops aan. GearbestBanggoodDealextremeEverbuying en Aliexpress. Deze webshops hebben we persoonlijk getest en zijn dus betrouwbaar.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo