Segway, Ninebot of een Xiaomi-step: het is één pot nat

De Xiaomi M365 elektrische step

Naast telefoons produceert Xiaomi van alles, waaronder elektrische steps. Dit doet zij zowel onder eigen merk als onder het merk Ninebot (waar zij één van de drie investeerders in is). Wat veel mensen niet weten is dat Segway sinds 2015 al onderdeel uitmaakt van Ninebot. Het maakt dus per saldo weinig uit of je een Xiaomistep, Ninebot step of Segway koopt. Uiteindelijk kom je als Mi fan altijd bij Xiaomi uit.

Hoe Segway Ninebot werd

In 2001 werd Segway opgericht en al snel kreeg dit bedrijf wereldwijde bekendheid voor de elektrische verticale steps die het had ontwikkeld. Dit model maakte zoveel indruk dat allerlei partijen met vergelijkbare producten op de markt kwamen. Een van die partijen was het Chinese Ninebot. Segway startte tegen hen diverse procedures wegens schending van patenten en probeerde zelfs een importverbod in Amerika te regelen. Ondertussen bleek dat Segway moeite had om winstgevend te blijven. Dat kwam ironisch genoeg mede door alle juridische procedures. Ninebot besloot in plaats van procedures tot een overname die in 2015 tot stand kwam.

De Xiaomi M365 elektrische step

Xiaomi M365 elektrische step

Hoe Ninebot Xiaomi werd

Om de overname te financieren had Ninebot kapitaal nodig. Een van de grote investeerders was Xiaomi. Hiermee is wat dat betreft de cirkel rond. Het opmerkelijke is dat Ninebot Segway nog steeds beide merken gebruikt om elektrische steps en scooters uit te brengen. Nog opmerkelijker is de rol van Xiaomi.

Xiaomi houdt eigen merk voor elektrische steps

Naast de uitgaven onder het label Ninebot Segway produceert Xiaomi ook nog steeds een goede kwaliteit elektrische steps onder eigen naam. Om het extra verwarrend te maken doet ze dit dan weer onder haar submerk Mijia. Een goed voorbeeld is deze Xiaomi M365 elektrische step.

Prijzen Xiaomi M365-step

[table id=13 /]

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo