Gelekte screenshot Xiaomi Mi 6 onhult RAM capaciteit en processor informatie

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6Er lijken overal verschillende geruchten op te duiken over de aankomende Xiaomi Mi 6. Vaak worden de berichten over specificaties het interessants gevonden, en wie daar ook zo over nadenkt heeft geluk. In een gelekte foto wordt een screenshot weergegeven van het “about phone” scherm. Hierop is onder andere informatie te zien over de RAM capaciteit, de processor, de opslagruimte en het besturingssysteem.

xiaomiMi6ScreenshotProcessor Xiaomi Mi 6

Volgens eerdere geruchten zou de Xiaomi Mi 6¬†geleverd worden met een Snapdragon 835 processor. Ook gaven berichten aan dat Xiaomi een variant uit zou brengen met een MediaTek Helio X30. Hoewel het screenshot niet toont welke chipset het toestel aanstuurt, is wel te zien dat het een quad-core processor is en dat de kloksnelheid van de smartphone 2.7GHz is. Aangezien MediaTek geen vlaggenschip chipset heeft met een quad-core processor, gaat het het in ieder geval niet om de X30 variant van de Mi 6. Op Qualcomm’s site wordt vermeld dat de Snapdragon 835 een maximale kloksnelheid van 2.45GHz behaalt en dat het een octa-core processor is. Deze processor valt dus ook af. Volgens sommige geruchten zou het toestel komen met een Snapdragon 821. Deze SoC heeft inderdaad 4 kernen, maar heeft een maximale kloksnelheid van 2.4GHz. Uiteindelijk komt de Snapdragon 821 het meest in de buurt van de specificaties op de screenshot.

6GB RAM met 256GB opslagruimte

Naast de processor informatie is ook te zien dat het toestel 6GB RAM heeft en 256GB interne opslag. Het toestel draait op Android 7 met Xiaomi’s MIUI 8.3.14 daaroverheen.


Op de hoogte blijven van de Xiaomi Mi 6?
Ontvang een email wanneer de Xiaomi Mi 6 gelanceerd wordt en te koop is.


Geen headphone jack meer, wel waterdicht

Een ander interessant bericht over de Mi 6 komt via social media site Weibo. Daar werd een bericht gepost door een industrie professional, welke stelde dat de Xiaomi Mi 6 geen headphone jack zal krijgen. Ook zou het toestel waterdicht worden. Eerder zagen we bij Apple’s iPhone 7 en LeEco ook het verdwijnen van de 3.5mm poort.¬†Dit leidde in het begin tot veel kritiek, maar nu in mindere mate. Dat komt door de goede alternatieven zoals draadloze oordopjes.Xiaomi Mi 6 Weibo

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo