Samsung doet een weggeefactie en de prijs is… Een Xiaomi-smartphone

xiaomi mi cc 9 blauw

Soms gebeuren er dingen, die op het eerste oog wat vreemd lijken, maar achteraf toch logischer zijn dan je in eerste instantie zou denken. Deze weggeefactie van Samsung valt precies in deze categorie.

Samsung geeft Xiaomi-toestellen weg

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: meedoen is voor mensen uit Europa erg lastig. De weggeefactie wordt namelijk op het Chinese platform Weibo gehouden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Hier geeft Samsung een drietal toestellen weg, de Xiaomi 9CC Pro, die je kunt winnen via een standaard deel- en win-actie.

Nu lijkt dit in eerste instantie natuurlijk vreemd, waarom worden er dan geen Samsung-toestellen weggegeven, maar het ligt iets gecompliceerder.

xiaomi mi cc 9 beste deals
Xiaomi Mi 9 CC

Smartphones en onderdelen

Het is namelijk zo dat veel fabrikanten niet alle onderdelen van hun toestellen in eigen fabriek maken. Er worden vaak onderdelen ingekocht van derden. Zo zitten er in veel smartphones bijvoorbeeld camera-sensors van Sony, die op dit moment gewoon de best verkrijgbare op de markt is.

Ditzelfde geldt voor andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de accu, maar ook schermen worden vaak door Samsung of LG geleverd.

Met dit in het achterhoofd kan een weggeefactie van een andere merk natuurlijk wel beter beredeneerd worden.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Wat is er nu aan de hand met deze weggeefactie

De weggeefactie wordt gedaan Samsung ISOCELL. Laat dit nu toevallig de 108 megapixel-camera zijn die gebruikt wordt in het toestel dat weggegeven wordt. Sterker nog, op het moment van schrijven is er zelfs geen enkele Samsung-smartphone die deze camera gebruikt.

De weggeefactie van Samsung gaat dan ook over de camera die ze ontwikkeld hebben, waarbij de prijs dus – logischerwijs – een smartphone met deze camera is. De Xiaomi 9CC Pro is overigens de Chinese variant van de Xiaomi Mi Note 10 (Pro)

Via: MyDrivers

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo