Review Roidmi F8: lichte, krachtige en betaalbare snoerloze stofzuiger

Er gebeurt veel op het gebied van stofzuigers; weg van de traditionele zuigers naar compacte lichtgewicht draadloze apparaten met steeds meer kracht en uithoudingsvermogen. Onmisbaar in een huishouden, dus niet vreemd dat Xiaomi ook hier een oplossing voor biedt. Dit doen ze in de vorm van de Roidmi F8, die wij hebben getest en werd beschikbaar gesteld door XiaomiProducts.

Xiaomi Roidmi F8 snoerloze stofzuiger

Het tijdperk van van onhandige logge stofzuigers, die meer het stof naar buiten proesten dan opzuigen is voorbij. Sterker nog, de technologie op het gebied van snoerloze stofzuigers is inmiddels ook alweer sterk verbeterd. Waar je bij de laatste generatie stofzuigers waarschijnlijk snel denkt aan Dyson, belooft Xiaomi’s dochteronderneming Roidmi, als nog relatief onbekende speler in het Westen, met de Roidmi F8 een geduchte tegenstander te worden.

Een indrukwekkende zuigkracht en uithoudingsvermogen, verstopt in een apparaat van nog geen 1,5 kg. Persoonlijk vind ik de looks van de Roidmi F8 ook veel mooier dan die van z’n bekende vriend, maar meer daarover verderop. Met het winnen van de prestigieuze Red Dot en IF Awards 2018 is er natuurlijk het één en ander te verwachten.

10 Totale Score
Betaalbare krachtpatser die fijn in de hand ligt

De Xiaomi Roidmi F8 is een geweldige draadloze stofzuiger, die prettig aanvoelt en zijn werk goed doet. Zuigkracht en accuduur zijn uitstekend en met alle bijbehorende accessoires, is de F8 erg gemakkelijk in het gebruik. Het strakke witte design en de handige magneethouder, maken hem helemaal af!

Pluspunten
 • Hoge zuigkracht
 • Handige accessoires voor iedere taak
 • Lange accuduur (ca. 45-50 min)
 • Gunstig geprijsd
 • Erg licht met maar 1,5 kg
 • Design met premium uitstraling
- Minpunten
 • Oplaadsnoer mag langer
 • Reservoir schoonmaken vergt oefening
Gebruikers Beoordeling: Er zijn nog geen beoordelingen!

Roidmi F8: design, look & feel

Een stofzuiger met wow-effect?! De Roidmi F8 heeft het zeker! Natuurlijk weten wij, dat Xiaomi oog voor design heeft, maar het is leuk om te zien, dat dit ook bij een stofzuiger naar boven komt. Het eerst wat opvalt bij het uitpakken van de doos, is de moderne strakke witte look van de snoerloze stofzuiger en alle accessoires; futuristisch, bijna direct uit een science fiction film. De verschillende aansluitstukken zien er ook modern en van degelijke kwaliteit uit.

Cool handvat

Bij het hoofddeel van de stofzuiger valt meteen het semi-gebogen handvat op. Hierin zitten de aan-/uit-knop, evenals stand-knop en oplaadpunt in verwerkt. Mooi afgewerkt en bovendien erg praktisch voor de gewenste manier van vasthouden. De koppelingen tussen de verschillende hulpstukken zien er ook erg hoogwaardig uit, waarbij enkele ook een stroomverbinding hebben voor sensoren en LED-verlichting.

Xiaomi Roidmi F8 draadloze stofzuiger design

De stofzuiger is bijzonder licht. Met ca. 2,5 kg (grote uitrusting, anders 1,5 kg) kost het zuigen nagenoeg geen moeite en kun je het apparaat gemakkelijk met één hand dragen, wil je een hulpstuk wisselen.

Roidmi F8: gebruik & gemak

De huiskamer zuigen met de Roidmi F8 is een feestje. Je kan hem ‘normaal’ (als ‘steelstofzuiger’) maar ook als handstofzuiger (a.k.a. ‘kruimeldief’) gebruiken. Mede dankzij het handvat, is de stofzuiger erg flexibel en goed bestuurbaar. Je kan kiezen uit twee verschillende standen: normale en maximale kracht. Voor mij voldoet de normale stand, waarbij ik de krachtige stand bij bv. het grondig zuigen van dik tapijt gebruik. Ook het geluid bij de normale valt erg mee en is niet meer te vergelijken met die oude machines.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Handige accessoires

De stofzuiger wordt geleverd met een aantal attributen, naast de oplader en handleiding:

 • Verlengstuk van metaal
 • Groot borstelstuk (met wisselbare borstel)
 • Klein borstelstuk voor tapijt
 • Flexibele plastic buis voor ontoegankelijke hoekjes
 • Klein verlengstuk (voor tussen bankkussens)
 • Een klein borsteltje als opzetstuk
 • Een magnetische houder
Xiaomi Roidmi F8 draadloze stofzuiger accessoires

Overal plaatsen

Waar de opzetstukken goed werken, maar mijns inziens redelijk voor de hand liggen, was ik aangenaam verrast door de magnetische houder. Deze is op iedere achtergrond te plaatsen en houdt de stofzuiger in verticale positie. Met een bijbehorend doorzichtig stickervel, heb ik hem op de wand van een houten kast geplaatst (zonder schroeven). Al hangend, kun je hem snel pakken indien nodig en ziet deze er bovendien erg goed uit. Ik had de stofzuiger altijd in een keukenkast staan; qua looks is dat dus niet nodig al staat hij daar ook bijzonder goed…

Xiaomi Roidmi F8 draadloze stofzuiger staand

Het stofreservoir leeg- en schoonmaken

We komen nu bij een punt aan, waar ik toch wat oefening bij nodig had. Je vergeet soms welke kant je het beste kan vastpakken om de filter eruit te halen en dat leverde in eerste instantie wat rotzooi op bij het schoonmaken. Als je het trucje eenmaal onder de knie hebt en hier rekening mee houdt, is er geen vuiltje aan de lucht…

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Koppel je stofzuiger aan een app

Er komt nog een leuke gadget om de hoek kijken bij de Xiaomi Roidmi F8: hij kan via Bluetooth gekoppeld worden aan een app op je smartphone. Dit is overigens zeker geen verplichting, maar geeft je meer inzage in verbruiksgegevens. Je kan zo allerlei analytics bekijken over je gebruik (hoe vaak gebruik je de stofzuiger, batterijduur, filterduur) en eventueel meldingen ontvangen als je iets moet wisselen. Leuk voor erbij dus!

Xiaomi Roidmi F8: accu en gebruiksduur

Nog iets waar ik erg over te spreken was: de accu! Waar ik bij de Dyson v8 aan veel minder gewend was, gaat de Xiaomi Roidmi F8 gemiddeld 45 minuten mee! Genoeg dus om je hele woning te zuigen. Ik moet hierbij opmerken, dat ik de normale stand gebruik en af en toe op maximale stand schakel voor dikkere tapijten. Volgens Xiaomi gaat het apparaat 55 minuten mee, maar dit zal puur in normale stand zijn.

Aan de LED-indicatoren op het hoofddeel (4 witte lichtjes) kun je de stand van de batterij bijhouden. Als de batterij bijna leeg is, begint het laatste lampje te knipperen en is de batterij op, schakelt hij gewoon uit. Het volledig opladen duurt ca. 2,5 uur, maar dat kun je gepland doen nadat je klaar bent na een laatste keer stofzuigen.

Xiaomi Roidmi F8 draadloze stofzuiger kruimeldief

Conclusie

Laat ik beginnen met te zeggen, dat stofzuigen niet mijn favoriete bezigheid is. Toch kan ik in alle eerlijkheid zeggen, dat de Roidmi F8 een positieve faciliterende rol heeft in mijn huishoudelijke taken. Het coole design trekt aan en het gebruiksgemak zorgt voor veel meer plezier in het stofzuigen. De briljante ophanging zorgt er letterlijk voor, dat ik de stofzuiger veel sneller pak.

10 Totale Score
Betaalbare krachtpatser die fijn in de hand ligt

De Xiaomi Roidmi F8 is een geweldige draadloze stofzuiger, die prettig aanvoelt en zijn werk goed doet. Zuigkracht en accuduur zijn uitstekend en met alle bijbehorende accessoires, is de F8 erg gemakkelijk in het gebruik. Het strakke witte design en de handige magneethouder, maken hem helemaal af!

Pluspunten
 • Hoge zuigkracht
 • Handige accessoires voor iedere taak
 • Lange accuduur (ca. 45-50 min)
 • Gunstig geprijsd
 • Erg licht met maar 1,5 kg
 • Design met premium uitstraling
- Minpunten
 • Oplaadsnoer mag langer
 • Reservoir schoonmaken vergt oefening
Gebruikers Beoordeling: Er zijn nog geen beoordelingen!

Prijstechnisch is de Roidmi F8 ook een verademing in vergelijking tot zijn soortgenoten. Dit kan al snel tot 50% schelen, zonder er op in te moeten leveren…

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo