Review Xiaomi Redmi Note 4X: mooi van buiten en binnen

Review Xiaomi Redmi Note 4X

In februari lanceerde Xiaomi de Xiaomi Redmi Note 4X, een kleine update ten opzichte van de Redmi Note 4. Is deze net iets snellere versie het waard? Ik vind van wel. En, ik vind de telefoon qua ontwerp Xiaomi’s beste tot nu toe.

Xiaomi Redmi Note 4X ontwerp

Laten we maar meteen over dat ontwerp beginnen. Ik heb een Redmi Note 3 gehad, en ik was versteld toen ik de Redmi Note 4X uit de doos haalde. Hij is prachtig! Na lang staren met open mond heb ik drie redenen gevonden waarom de telefoon zo mooi is. Ten eerste is telefoon gemaakt van een materiaal. Het lijkt op aluminium, maar is een kunststof. Ten tweede zijn de randen van de metalen behuizing fantastisch geslepen. Als laatste zijn er de afgeronde randen van het scherm. Hierdoor voel je het verschil tussen behuizing en scherm bijna niet.

Aan de achterkant is, behalve een camera en vingerscanner weinig interessants te vinden. Leuk aan de vingerscanner is dat je vinger herkent zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Bij de iPhone moet je een knop indrukken voordat het herkennen begint. Bij de Xiaomi Redmi Note 4X begint dit direct zodra je de vingerscanner aanraakt.

Review Xiaomi Redmi Note 4X ontwerp

Scherm

Het scherm is niet alleen mooi door de afgeronde randen. Het 5,5 inch scherm heeft namelijk ook een hoge resolutie, met 401 pixels per inch. Met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels is het dus een full HD scherm. De kleuren spatten ook van het scherm. Bovendien heb ik het gevoel dat Xiaomi nu glas gebruikt voor het scherm van de Redmi Note 4X.

Specificaties

Aan de binnenkant is een octa-core Snapdragon 625 processor te vinden. In combinatie met 3gb werkgeheugen en 32gb opslagcapaciteit is de telefoon daardoor lekker vlot. Gamen gaat prima op het toestel. Er is ook een versie met 4gb werkgeheugen en 64gb opslagruimte beschikbaar. Mooi is dat de Xiaomi Redmi Note 4X ook de belangrijkste Nederlandse 4G frequenties ondersteunt.

Camera

Met de 13 megapixel camera aan de voorkant maak je de mooiste foto’s met de Xiaomi Redmi Note 4G. De lens heeft een diafragma van f/2.0, waardoor veel licht binnenkomt. Je maakt dus in het donker ook prima foto’s. Filmen kan in full HD. Wil je slow-motion filmen, dan kan je in 720p HD tot wel 120 beelden per seconden vastleggen. Aan de voorkant is een 5 megapixel camera te vinden.

Review Xiaomi Redmi Note 4X camera en vingerscanner

Software en batterij

Software en batterijduur gaan bij Xiaomi tegenwoordig hand in hand. Xiaomi stond altijd al bekend om de grote batterijen in de Redmi-serie. Daarop is de Redmi Note 4X geen uitzondering, met een capaciteit van 4.100mAh. Maar MIUI is tegenwoordig geoptimaliseerd voor een langere batterijduur. Hierdoor kan je de telefoon een dag gebruiken, en is hij nog niet leeg!

De telefoon wordt opgeladen met een ouderwetse micro-USB kabel. Xiaomi heeft geen mogelijkheid tot snelladen ingebouwd. Dat doet het wel bij de topmodellen, zoals de Xiaomi Mi 6. Aan de andere kant, met zo’n grote batterij is snel opladen ook niet nodig.

Gearbest leverde de Xiaomi Redmi Note 4X voor deze review, en installeert standaard MIUI Global 8.1. Het betreft dus de Global ROM. Handig, want hierop staan de Google Play Store en andere Google apps al geïnstalleerd.

Conclusie

Zoals ik al schreef ben ik erg onder de indruk van het ontwerp van de Xiaomi Redmi Note 4X, iets wat ik niet van de budget-serie had verwacht. Maar de Redmi Note 4X heeft niet alleen zijn uiterlijk mee. De telefoon is ook nog eens razendsnel én dankzij de grote batterij gaat hij met gemak de hele dag mee.

Dank aan Gearbest aan voor het leveren van dit review exemplaar. Bij Gearbest is de Redmi Note 4X te koop voor €174.

Xiaomi Redmi Note 4X

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo