Review Xiaomi Redmi 4A: goede budget-smartphone voor €93

Xiaomi Redmi 4A review

Xiaomi Redmi 4A review

De Xiaomi Redmi 4A is Xiaomi’s nieuwste budgettelefoon. Ben je opzoek naar een goedkope (€93) smartphone mee te WhatsAppen, Facebooken en bellen dan is de Redmi 4A perfect. Maar verwacht er niet de nieuwste games mee te spelen.

Xiaomi Redmi 4A review: ontwerp

Omdat de Xiaomi Redmi 4A een budget-smartphone is is niet gekozen voor een metalen ontwerp. De telefoon is gemaakt van polycarbonate, een plastic. De telefoon is wel speciaal afgewerkt waardoor het wel als metaal voelt. Door het gebruik van plastic is de telefoon superlicht, slechts 131 gram. De smartphone is niet heel dun, namelijk 8,5 millimeter, maar dat verwachten we ook niet van een budget telefoon.

Scherm

Xiaomi heeft voor de Redmi 4A gekozen voor een 720p HD scherm, een mooie resolutie voor een budget-smartphone. Het scherm is met een doorsnede van 5 inch een perfect formaat en voelt niet te groot maar ook niet te klein. Wel vinden we het scherm wat te ‘warm’, de rode kleuren springen er meer uit. Daarom pasten we bij de instellingen het scherm wat koeler aan, waardoor wit ook echt wit is.

Prestaties

De Xiaomi Redmi 4A heeft een Snapdragon 425  Quad-core 1.4ghz processor, gecombineerd met 2gb werkgeheugen. Er zijn versies met 16 en 32gb opslagcapaciteit. Dit is uit te breiden met een micro-SD kaart, maar dan kun je nog maar een in plaats van twee simkaarten in de telefoon gebruiken. De Redmi 4A vliegt door de menu’s en apps heen, maar laat bij games wat te wensen over. Daardoor is de telefoon perfect voor een gebruiker die alleen simpele taken uitvoert. Denk aan WhatsApp, Youtube, Facebook en email.

Xiaomi Redmi 4A review achterkant ontwerp

Software

De Xiaomi Redmi 4A voor deze review werd beschikbaar gesteld door Banggood. Zij leveren de telefoon met MIUI 8 Global. De nieuwste software dus. Omdat het gaat om de global-versie van de software zijn de Google Play Store, Google Chrome en andere Google apps al geïnstalleerd.

Camera

Aan de achterkant van Xiaomi Redmi 4A is een 13 megapixel camera te vinden. Ondanks dat het een budget-smartphone is, filmt de camera in full HD, bevat HDR en herkent gezichten. Foto’s en video’s zijn prima, maar verwacht niet dat je de foto’s uitvergroot aan de muur kunt hangen. Daarvoor is de kwaliteit niet toereikend genoeg. Aan de voorkant is een 5 megapixel camera te vinden waarmee je naar hartelust selfies kunt maken.

Andere features

Omdat een vingerscanner nog steeds vrij duur is, heeft de Xiaomi Redmi 4A geen vingerscanner. Wel leuk zijn de ingebouwde infrarood zender, en een FM-radio ontvanger. Met de infrarood zender kun je de telefoon gebruiken als afstandsbediening voor bijvoorbeeld je televisie!

Xiaomi Redmi 4A review verpakking

Batterij

Xiaomi Redmi 4A heeft een flinke ingebouwde batterij met een capaciteit van 3,120 mAh. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je overdag je telefoon op moet laden. Opvallend is dat de telefoon geen USB Type-C kabel gebruikt om op te laden. Dit is wel het geval voor de meeste huidige Xiaomi smartphones.

Conclusie

Al met al is de Xiaomi Redmi 4A een fantastische smartphone voor dagelijks gebruik. De telefoon reageert vlot, maakt prima foto’s en heeft een goede batterij. De smartphone is voor slechts €93 beschikbaar bij Banggood.

Xiaomi Redmi 4A bekijken bij Banggood

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo