Review: Xiaomi Redmi 3, mooie telefoon met grote batterij

Xiaomi Redmi 3 review

Xiaomi Redmi 3 review

Afgelopen maand introduceerde Xiaomi Redmi 3. Gearbest leverde ons een exemplaar om een review te schrijven. In het kort is de telefoon prachtig ontworpen, heeft een mooi formaat scherm en maakt prima foto’s. We zijn vooral onder de indruk door de grote batterij in de smartphone.

Xiaomi Redmi 3 ontwerp

De Xiaomi Redmi 3 lijkt erg op zijn broer, de Redmi Note 3. Beiden hebben een metalen behuizing en zijn verkrijgbaar in de drie kleuren: goud, zilver en grijs. Wij ontvingen de grijze versie, met een witte rand om het scherm. Een groot verschil tussen de Redmi 3 en de Redmi Note 3 is de geruite achterkant van de eerstgenoemde. Op afbeeldingen was ik hier persoonlijk niet van onder de indruk. Nu ik de telefoon een tijd heb kunnen gebruiken vind ik het erg mooi. Het geruite patroon valt niet continue op, maar alleen als er licht op valt.

Xiaomi Redmi 3 achterkant

Scherm

De Xiaomi Redmi 3 heeft een 5 inch scherm, vergeleken met zijn broer die een 5,5 inch heeft. Mocht je twijfelen tussen deze twee groottes, kies dan voor het 5 inch scherm. Het scherm is niet enorm groot, en past fijn in de hand. Als je veel leest is het grotere 5,5 inch scherm van de Redmi Note 3 fijner.

De kwaliteit van het scherm van de Redmi 3 is wat lager, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Mocht je dit wat aan de lage kant vinden, dan is de Xiaomi Mi 4c wellicht interessanter. Die telefoon heeft hetzelfde formaat scherm, maar een hogere resolutie.

Specificaties

De Xiaomi Redmi 3 heeft een Qualcomm Snapdragon 616 processor en 2gb werkgeheugen. De telefoon is snel genoeg voor alle dagelijkse bezigheden. Wie veel zware spelletjes op zijn smartphone speelt kan wellicht beter kiezen voor de Redmi Note 3, aangeziend deze smartphone een snellere processor heeft en ook verkrijgbaar is met 3gb wergkeheugen.

Batterij

De Xiaomi Redmi 3 is echt indrukwekkend op het gebied van de batterij. De telefoon heeft een 4100 mAh batterij. Zijn grote broer heeft minder capaciteit. Bovendien is het scherm van de Redmi 3 kleiner, waardoor minder stroom verbruikt wordt. Samen zorgt dit ervoor dat de Redmi 3 erg lang gebruikt kan worden. De smartphone kun je bijvoorbeeld met gemak de hele dag gebruiken, en aan het eind van de dag nog niet te hoeven opladen.

Camera

De Xiaomi Redmi 3 bevat een 13 megapixel camera, net als zijn grote broer. De lens van de Redmi 3 is echter lichtsterker. Dat betekent dat er meer licht binnengelaten wordt. Gevolg is dat de foto’s er beter uitzien en de telefoon betere foto’s maakt in het donker. Foto’s gemaakt met de telefoon bevatten veel detail, en de HDR-functie werkt erg goed. Video’s zijn niet heel indrukwekkend. De maximale kwaliteit voor video is 1080p.

Xiaomi Redmi 3 camera

Twee simkaarten, uitbreidbaar geheugen

De meeste Xiaomi smartphones ondersteunen twee simkaarten, en deze telefoon is daarop geen uitzondering.. Handig als je een privé en zakelijke simkaart hebt, of vaak een buitenlandse simkaart gebruikt. Je bent dat namelijk met beide simkaarten bereikbaar. Hoewel het geheugen van de Redmi Note 3 niet uitbreidbaar is, is dat bij de Redmi 3 wel het geval. Je kunt een micro SD-kaart tot 128gb gebruiken. Nadeel is wel dat je dan nog maar ruimte hebt voor een simkaart.

Software

Op elke Xiaomi Redmi 3 wordt MIUI 7 geleverd. MIUI is een versie van Android die Xiaomi aanpast. Het design ziet er beter uit, de instellingen zijn makkelijker te navigeren en er zijn vele verbeteringen in veiligheid. Omdat de Xiaomi Redmi 3 nog zo nieuw is, is er nog geen global ROM beschikbaar en kun je de telefoon dus nog niet in het Nederlands gebruiken. Engels is wel al beschikbaar. Zodra de global ROM beschikbaar is, kun je deze gemakkelijk installeren omdat de telefoon geen bootloader bevat.

Andere features

Verder heeft de Xiaomi Redmi 3 zoals elke Xiaomi smartphone en tablet een notificatie-lichtje. Dat brandt als je een gemiste notificatie hebt, bijvoorbeeld van WhatsApp of een email. Dat was een feature die ik niet gewend was toen ik van een iPhone overstapte, maar wel erg veel plezier van heb. De Redmi 3 heeft ook een infrarood-sensor waarmee je bijvoorbeeld je televisie kunt besturen.

Bekijk voor alle verschillen tussen de Xiaomi Redmi 3 en Xiaomi Redmi Note 3 ook onze vergelijking.

Dank aan Gearbest voor het leveren van een review-exemplaar. Bij Gearbest is de Xiaomi Redmi 3 op dit moment te bestellen voor omgerekend ongeveer €150.

Xiaomi Redmi 3 bekijken bij Gearbest

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo