Review Xiaomi Mi Smart WiFi Socket: de goedkoopste manier om je huis ‘slim’ te maken

Review Xiaomi Mi Smart WiFi Socket- de goedkoopste manier om je huis 'slim' te maken

Review Xiaomi Mi Smart WiFi Socket- de goedkoopste manier om je huis 'slim' te maken

Er verschijnen steeds meer ‘slimme’ producten. Lampen die via WiFi te bedienen zijn, koelkasten die verbonden zijn met het internet en zelfs deurbellen kunnen tegenwoordig online. Maar dit soort producten zijn nog erg duur. Met de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket maak je gemakkelijk een apparaat slim, voor minder dan twee tientjes.

Xiaomi Mi Smart WiFi Socket

De Xiaomi Mi Smart WiFi Socket is een apparaatje die je tussen een stekker en stopcontact plaatst. Vervolgens open je de Mi Home app. Hiermee stel je de stekker in. Dat gaat erg gemakkelijk, je hoeft alleen een WiFi netwerk te selecteren en het bijbehorende wachtwoord. Vervolgens verschijnen verschillende functies. De app is nog niet helemaal vertaald naar het Engels, maar gelukkig helpt het kijken van de plaatjes een hoop. Ik was in staat om alle functies te gebruiken zonder enige kennis van Chinees.

Draadloze functies

De meest linkse optie in de app is het draadloos uit/inschakelen van de stekker. Ik sloot de stekker aan op een bureaulamp. Zo kan ik dus als ik vergeten ben deze uit te schakelen dit draadloos doen. In het midden is de timer-optie te vinden. Hiermee stel je een tijd in waarna de stekker de stroom in-of uitschakelt. Als laatste kun je een wekker instellen. Deze optie is bijvoorbeeld handig voor lampen als je op vakantie bent: de lampen gaan dan op een bepaalt tijdstip aan en later weer uit.

Het draadloos bedienen van de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket is niet beperkt tot alleen het ingestelde WiFi netwerk. Je kunt dus ook je stekkers besturen als je verbinding hebt met een ander WiFi netwerk of mobiel internet gebruikt.

Xiaomi Mi Smart WiFi socket knop

Handmatig bedienen

Allemaal leuk en aardig dat draadloos bedienen, maar wat als je je telefoon even niet bij de hand hebt? Daar heeft Xiaomi gelukkig aan gedacht. Aan de onderkant van de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket is een knop te vinden. Hierop drukken schakelt de stroom in dan wel uit.

Verloopstekker nodig

De Xiaomi Mi Smart WiFi Socket blijft een Chinees product. De stekker heeft dan ook pinnen volgens de Chinese standaard. Dit is met een goedkope omvormer gemakkelijk op te lossen. Het stopcontact op de WiFi Socket zelf, waarin je dus de stekker van een lamp insteekt, is universeel. Hierin passen stekkers van elk land, dus ook Nederlandse stekker. Je hebt dus maar een verloopstekker nodig. Een ander klein nadeel is dat de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket niet werkt met 5GHZ netwerken. De meeste WiFi netwerken zijn echter 2.4GHZ én 5GHZ en de stekker werkt dus vrijwel op alle netwerken.

Xiaomi Mi Smart WiFi Socket

Conclusie

Al met al is de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket een leuke gadget om apparaten slim te maken. Het installeren is een fluitje van een cent en de app is erg duidelijk met plaatjes en icoontjes. Het beste gedeelte is dat de Xiaomi Mi Smart WiFi Socket slechts €13,21 kost bij Gearbest, de webshop die ook ons exemplaar leverde, waarvoor dank.

Xiaomi Mi Smart WiFi Socket bestellen €13,21

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo