Review: Xiaomi Mi Smart Power Strip: stekkerdoos met handige USB-poorten

Xiaomi Mi Smart Power Strip

Xiaomi Mi Smart Power Strip

In maart 2015 werd de Xiaomi Mi Smart Power Strip gelanceerd. Vandaag reviewen we de stekkerdoos. Met 3 aansluitingen voor stekkers en 3 aansluiten om apparaten op te laden via een USB-aansluiting, is de Xiaomi Mi Smart Power Strip uiterst handig op reis, maar ook thuis als je afwilt van al je USB adapters.

Xiaomi Mi Smart Power Strip

De Xiaomi Mi Smart Power Strip heeft in totaal zes aansluitingen. De eerste drie aansluitingen betreffen aansluitingen voor stekkers. Hoewel de Xiaomi Mi Smart Power Strip een Chinees product is, kun je gewoon Europese stekkers op de stekkerdoos aansluiten. Stekkers uit bijna alle landen kunnen aangesloten worden, alleen apparaten uit Singapore worden niet ondersteunt.

Naast de normale stekker-aansluitingen kun je ook drie USB-poorten vinden op de Xiaomi Mi Smart Power Strip. Hiermee kun je alle apparaten opladen die aangesloten worden op een USB-stekker. Apple’s nieuwste laptop wordt opgeladen via een USB-kabel, dus zelfs daar zou je deze stekkerdoos voor kunnen gebruiken! Daarnaast kun je vrijwel alle camera’s, tablets, smartphones en wearables opladen via USB. Een ander voordeel is dat je geen USB-adapters meer hoeft te gebruiken. Dat scheelt veel rommel in huis, maar is ook handig op reis.

Aan/uit knop

De Xiaomi Mi Smart Power Strip heeft ook een aan/uit knop. Het is raadzaam om een stekkerdoos los te koppelen van het lichtnet als je deze langere tijd niet gebruikt. In plaats van dat je de stekker van de stekkerdoos uit het stopcontact trekt, kun je met een simpele knop het opladen in- en uitschakelen.

Verloopstekker nodig

Hoewel je Europese stekkers in de Xiaomi Mi Smart Power Strip kunt steken, heb je wel een verloopstekker nodig om de stekkerdoos aan te sluiten op een stopcontact, tenzij je in Azië bent. Een simpele verloopstekker voldoet. Banggood verkoopt zo’n stekker die geschikt is voor de Xiaomi Mi Smart Power Strip voor omgerekend anderhalve Euro.

Bouwkwaliteit

De Xiaomi Mi Smart Power Strip voelt als een zeer solide product, en na enkele weken gebruik hebben wij nog geen enkele beschadiging kunnen ontdekken. De lange kabel is handig als je de stekkerdoos wilt gebruiken op een plek waar niet direct een stopcontact te vinden is. De stekkerdoos is ook veilig te gebruiken met kinderen in huis: alle ingangen voor stekkers zijn beveiligd door middel van klepjes.

Conclusie

Al met al is de Xiaomi Mi Smart Power Strip handig in huis, en perfect op huis. Thuis kun je met één stekkerdoos al je apparaten opladen, zonder USB-adapters te hoeven gebruiken. Op reis kun je deze adapters thuis letten en kun je ook buitenlandse producten opladen. De Xiaomi stekkerdoos is voor €14 te koop bij Banggood, inclusief verzending.

Xiaomi Mi Power Strip bekijken op Banggood

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo