Review Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2: goed geluid uit een prachtige speaker

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 uitgelicht

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 uitgelicht

Gearbest leverde de redactie een Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 (€25) om een review over te schrijven. En we zijn onder de indruk: het ontwerp is prachtig, maar het geluid is minstens zo goed. En dankzij de grote batterij kun je speaker ook nog eens lekker lang gebruiken.

Speciale verpakking

Wie de Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 ontvangt wordt verast door een speciale verpakking. Normaal is de verpakking van Xiaomi producten geheel wit met het Mi-logo op de voorkant. Voor deze speaker is dat niet het geval. De speaker komt in een prachtige doos met een dotted print. Het Mi logo is prachtig minimalistisch in de print verwerkt.

De reden voor deze speciale verpakking is het winnen van de ‘iF design award 2016’. Dit is een speciale Duitse prijs voor de best ontworpen producten. En inderdaad, de speaker ziet er met zijn minimalistische, aluminium behuizing prachtig uit.

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 doos

Specificaties

De speaker is prachtig om naar te kijken, maar ook onze oren waren positief verast door het geluid. Xiaomi heeft gekozen voor een 5 watt TYMPHANY speaker. De batterij heeft een capaciteit van 1200mAh waardoor je 7 uur van de speaker gebruik kunt maken. Uit onze tests blijkt dat dit ook echt te halen is. Wanneer de batterij leeg is laadt je de speaker op met een micro-USB kabel. De speaker maakt verbinding met al je gadgets (van Xiaomi smartphone tot iPad en laptop) via Bluetooth 4.1.

Volgens Xiaomi heeft de Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 tot 10 meter bereik, maar wij merkten dat dit in de praktijk zelfs meer is. Het signaal ging dwars door een muur en 10 meter ver. Xiaomi heeft ook een microfoon in de speaker ingebouwd, waardoor je ook kunt bellen met het apparaatje.

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 gebruiken

Om de Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 te gebruiken is het belangrijk eerst de rubbere ring weg te halen. Deze ring is om te voorkomen dat tijdens het transport de speaker aangaat. Ik wist dit niet en toen was de speaker niet te gebruiken. De rubberen ring is aanwezig omdat de speaker aan te zetten is door twee seconde de bovenste ring ingedrukt te houden. Nogmaals lang op de ring drukken schakelt de speaker uit.

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2

Zodra de speaker aan is kun je verbinden met je telefoon via instellingen en dan bluetooth. Nu kun je in elke app muziek afspelen. Via de speaker zelf kun je muziek pauzeren door een keer kort de ring in te drukken. Doe je dit nogmaals, dan gaat de muziek weer verder. Draai je aan de ring, dan wordt het volume aangepast.

Kwaliteit van het geluid

Hoewel de speaker er leuk uit ziet, is de kwaliteit van het geluid natuurlijk het belangrijkste. Ik ben erg onder de indruk van de speaker, voor het formaat is dit de beste bluetooth speaker die ik ken. De speaker kan flink wat decibels produceren en klinkt dan ook nog helder. Ook dance muziek klinkt prima, al mis je natuurlijk wat bass vergeleken met een stereo-installatie.

De Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker 2 is voor slechts €25 bij Gearbest te bestellen. Wij vinden de speaker een aanrader, door het prachtige design, de grote batterij en het goede geluid.

Alle foto’s in deze review zijn gemaakt met de Xiaomi Mi 5.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo