Review: Xiaomi Mi 4c, razendsnelle smartphone met leuke features

Xiaomi Mi 4c review

Xiaomi Mi 4c review

Een telefoon uit China kopen die je niet even in de winkel kunt testen, dat is best een grote stap. We hopen die keuze wat makkelijker te maken met onze reviews. Vandaag bekijken we de Xiaomi Mi 4c, een prachtige telefoon waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Wij zijn onder de indruk van het scherm, de kracht en de kleine slimmigheden.

Xiaomi Mi 4c review

Deze review van de Xiaomi Mi 4c wordt mogelijk gemaakt door Gearbest. Bij Gearbest is de Xiaomi Mi 4c op dit moment ook het goedkoopst, omgerekend €200. Gearbest leverde de telefoon en vroeg ons een geheel onafhankelijke review te schrijven. De Xiaomi Mi 4c is een van de paradepaardjes van Xiaomi. Hij is wat goedkoper dan de Mi 4, maar dat merk je op maar een klein aantal punten.

Ontwerp

De Xiaomi Mi 4c heeft een erg onopvallend ontwerp, mits je geen felle kleuren kiest natuurlijk. Ons exemplaar is zwart, maar de telefoon is ook beschikbaar in het wit. Wil je het wat opvallender en kleurrijker, dan kun je ook kiezen voor blauw, roze of geel. De voorkant van de telefoon is gemaakt van glas, de achterkant van plastic dat als metaal aanvoelt. De achterkant is wel gevoelig voor vingerafdrukken. Gelukkig kun je die heel gemakkelijk weghalen en heel storend zijn de afdrukken niet.

Xiaomi Mi 4c review ontwerp

Scherm

De Xiaomi Mi 4c heeft een 5 inch full HD scherm, met 441 PPI (Pixels Per Inch). Dit betekent dat foto’s, maar ook tekst, haarscherp is. Het scherm is een IPS-scherm, en daardoor vanuit alle hoeken goed te zien. Xiaomi heeft de sunlight display technologie ingebouwd. Hierdoor is het scherm beter leesbaar in fel zonlicht, wat bij andere smartphones wel eens tot problemen kan lijden.

Een leuke feature is edge tap, wat inhoudt dat de randen van de smartphone aanraakgevoelig zijn. Door twee keer op de zijkant te tikken kun je bijvoorbeeld naar de vorige pagina van een website. Ook is het mogelijk om een foto te maken door de zijkant van de telefoon aan te raken. Het touchscreen is bovendien ook wat slimmer dan de gemiddelde telefoon. Door twee keer het scherm aan te raken als deze uit is, start de telefoon op.

Sommige gebruikers klagen over een wat blauwig scherm, in andere gevallen lijkt het scherm wat gelig te zijn. Hier heeft ons exemplaar geen last van, voor zover wij kunnen zien. Mocht je hier wel last van hebben dan is het gemakkelijk op te lossen. Ga naar instellingen, weergave, kleuren & contrast en pas met de slider de tint van het scherm aan.

Krachtige smartphone

De Xiaomi Mi 4c is een erg krachtige telefoon. Veel Chinese smartphones gebruiken processor van onbekende merken. Xiaomi heeft voor de 4c gekozen voor een snelle Snapdragon 808 processor gemaakt door het bekende bedrijf Qualcomm. Deze processor is erg snel, en ondersteunt zelfs de meest belastende games.

Er zijn twee opties verkrijgbaar van de smartphone: een versie met 2gb werkgeheugen en 16 opslagcapaciteit, en een versie met 3gb werkgeheugen en 32gb opslagcapaciteit. Wij adviseren de laatstgenoemde versie te kiezen, mocht je twijfelen. Het geheugen van de Mi 4c is niet uitbreidbaar met een micro-SD kaartje. Bovendien zorgt de extra gigabyte werkgeheugen ervoor dat apps sneller laden en tabbladen geladen blijven.

Camera

De camera is waar we verschillen tussen de Mi 4 en Mi 4c zien. De Xiaomi Mi 4c heeft een 13 megapixel camera aan de achterkant, net als de Mi 4. De Mi 4 kan echter in 4K-kwaliteit filmen, de Mi 4c maximaal 1080p full HD. De broer van de smartphone laat ook net wat meer licht binnen, waardoor foto’s er wat beter uitzien in het donker. Er zijn vele extra feature’s voor de camera beschikbaar, zoals een panorama-modus, een timer en fish-eye effect. De Mi 4c heeft een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Batterij

De Xiaomi Mi 4c beschikt over een krachtige batterij die met gemak de hele dag meegaat, ook als je de telefoon actief gebruikt. Opladen gaat via een USB Type-C poort. Een geschikte kabel wordt natuurlijk bijgeleverd. Het voordeel van USB Type-C is dat de kabel op twee manieren in je telefoon past. Je zit dus nooit te prutsen als je de kabel verkeerd om in de telefoon gestoken hebt.

Xiaomi Mi 4c batterij

MIUI

Elke Xiaomi telefoon wordt geleverd met MIUI, de Android versie die Xiaomi aanpast. Gearbest leverde de Mi 4c met de Xiaomi.eu MIUI ROM. Dat is handig, want dit betekend dat de telefoon de Nederlandse taal bevat en de Google Play Store geïnstalleerd is. MIUI heeft vele handige features, zoals het besparen van data en extra veiligheid en privacy-opties.

Twee simkaarten

De Xiaomi Mi 4c heeft plek voor twee simkaarten. Handig als je bijvoorbeeld een zakelijke simkaart hebt en een privé simkaart. Je kunt kiezen via welke simkaart je wilt internetten, bellen en sms’en. Zo voorkom je torenhoge rekeningen.

TV bedienen

Een leuke feature is de ingebouwde infrarood zender. Hiermee kun je allerlei apparaten bedienen, zoals je televisie en radio. De infrarood zender is gemakkelijk in te stellen. Voor veel merken hoef je alleen aan te geven of een knop werkte of niet, waarna de telefoon zelf de juiste instellingen opslaat.

Xiaomi Mi 4c review Mi Remote

Conclusie

Al met al zijn we erg onder de indruk van de Xiaomi Mi 4c. Het scherm is prachtig en erg gedetailleerd. De smartphone is razendsnel, heeft een goede camera en vele handige features zoals edge tap en de infrarood zender.

Dank aan Gearbest voor het leveren van een review-exemplaar. Bij Gearbest is de Xiaomi Mi 4c op dit moment het goedkoopst, je betaalt slechts €200 voor de snelle smartphone.

Xiaomi Mi 4c bekijken bij Gearbest

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo