Redmi Note 3 Pro: Xiaomi kondigt nieuwe smartphone aan

Redmi Note 3 Pro

Redmi Note 3 Pro

Xiaomi kondigde vandaag aan dat de Redmi familie binnenkort uitgebreid wordt met een nieuwe smartphone: de Redmi Note 3 Pro.  De nieuwe smartphone van het Chinese merk is op een aantal vlakken flink verbeterd ten opzichte van de normale Redmi Note 3, het toestel dat afgelopen november op de markt kwam.

Processor en camera

De Redmi Note 3 Pro heeft een Qualcomm Snapdragon 650 processor, een hexa-core chipset die bestaat uit twee Cortex-A73 en vier Cortex-A53 cores, en een krachtige Adreno 510 GPU. Ook de camera is sterk verbeterd: de Xiaomi Redmi Note 3 Pro heeft een 16 megapixel camera aan de achterkant, die vooral in het donker opvallend goed presteert dankzij een diafragma van f/2.0.

De camera is ook uitgerust met Phase Dectection Auto Focus, waardoor de smartphone beter in kan schatten waarop het scherp moet stellen. Aan de achterkant vinden we nog steeds dezelfde 5.0 megapixel camera.

Batterij

Ook zet Xiaomi de trend voort die ze met de Redmi 3 begonnen zijn: flinke batterijen. De Xiaomi Redmi Note 3 Pro is uitgerust met een 4,050mAh batterij, zodat je ondanks het flinke 5.5-inch scherm met een hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels toch nog met gemak de dag door komt. Volgens Xiaomi kun je de batterij van de Redmi Note 3 Pro binnen een half uur compleet opladen, een techniek die waarschijnlijk ook in de Mi5 terug te vinden zal zijn.

Geheugen

Er worden twee modellen van de Redmi Note 3 Pro uitgebracht: het ene model heeft 16GB aan geheugen en 2GB werkgeheugen, terwijl het duurdere model 32GB aan intern geheugen heeft, gecombineerd met 3GB aan werkgeheugen.

Prijs

De Redmi Note 3 Pro heeft net zoals de normale Redmi Note een volledig metalen behuizing en een fingerprint scanner, en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, champagnegoud en donkergrijs. De 16GB variant van de nieuwe smartphone van Xiaomi gaat 999 Yuan (€140) kosten, over de prijs van de 32GB versie is nog niks bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo