Rechter in Amerika: ‘Xiaomi onterecht op blacklist’

Nadat Trump in januari 2021 Xiaomi op een zwarte lijst heeft gezet, kondigde Xiaomi op haar beurt aan een rechtszaak aan te spannen. Vrijdagnacht is er een uitspraak gedaan in deze (eerste) rechtszaak.

Trump zet Xiaomi op blacklist

Vlak voor het einde van de regeertermijn van president Trump, zette hij Xiaomi op de zwarte lijst van bedrijven die banden zouden hebben met defensie in China. Een plaats op deze lijst houdt concreet in dat Amerikanen geen belang mogen hebben in deze specifieke bedrijven.

Amerikaanse investeerders moeten dus voor november 2021 al hun belang verkopen. Daar lijkt nu verandering in te komen na de rechtszaak die Xiaomi heeft aangespannen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

‘Onterecht op zwarte lijst’

Nadat Xiaomi een rechtszaak heeft aangespannen tegen dit besluit, is er een voorlopige uitspraak gedaan door een Amerikaanse rechter. Hierin wordt aangegeven dat het waarschijnlijk is dat er een ‘volledige omkering van het verbod’ zal komen.

Dit betekent dat Xiaomi onterecht op de blacklist is geplaatst door Trump en er geen nauwe banden zijn met defensie in China.

Xiaomi reageert

In een reactie zegt Xiaomi: ‘Xiaomi is verheugd te zien dat de rechtbank op 12 maart, EST, DoD heeft besloten dat wereldwijd technologiebedrijf Xiaomi onterecht door het Amerikaanse Ministerie van Defensie op de NDAA-lijst van Chinese communistische militaire bedrijven (CMCC) is opgenomen’.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Hierbij geven ze aan dat ze er naar streven deze ’tijdelijke ontheffing’ naar een definitieve verwijdering van de lijst willen omzetten.

De kans lijkt dus vrij klein dat de plaats op de blacklist gehandhaafd zal worden, waardoor ook Amerikaanse investeringen in Xiaomi toegestaan blijven. We blijven dit uiteraard op de voet volgen en zodra er meer nieuws is, lees je dat op MiFans.

Via: Androidworld

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo