Pocophone: registreert Xiaomi een nieuw Europees model?

Xiaomi MIUI 10

Als echte Mi fan weet je natuurlijk dat Xiaomi de lijnen Mi en Redmi gebruikt om toestellen te lanceren. Inmiddels heeft Xiaomi per 23 mei 2018 een derde naam geregistreerd, ‘Pocophone’. Inmiddels zijn de eerste specificaties van een toestel onder deze naam ter goedkeuring voorgelegd aan de Taiwanese autoriteiten.

Pocophone, what’s in a name?

Wie de registratie door Xiaomi bij het Europees merkenregister bekijkt ziet een aantal opmerkelijke dingen. Pocophone is geregistreerd door een Spaanse merkgemachtigde. Met een Mi Store in Barcelona lijkt dit logisch. In het Spaans betekent ‘poco’ echter ‘weinig’ of ‘een beetje’. Vrij vertaald koop je met een Pocophone dus weinig of een beetje telefoon. De associatie met een budgetlijn ligt dan voor de hand. Overigens zou Xiaomi niet de eerste partij zijn die met een opvallende keuze van merknaam de Spaanse markt onderschat. Ook opvallend is dat ‘Poco’ ook gebruikt wordt als aanduiding van diverse types iPhone.

Waar komen we Pocophone tegen?

Op internetnet, zoals hier, valt te lezen dat we Pocophone alleen terug gaan zien op Smartphones en dat lijkt wellicht logisch door de toevoeging ‘phone’. Wie echter naar het merkenregister kijkt zal merken dat de naam voor heel veel toepassingen geregistreerd is. Van software tot smartphone en van Notebook of Wearable tot hondenfluitjes, je vindt het allemaal in de registratie. We zijn dus benieuwd welke toepassingen de naam Pocophone gaan krijgen.

De eerste Pocophone telefoon

Inmiddels is bij de Taiwanese toezichthouder de eerste goedkeuring voor een Pocophone aangevraagd. Nu is Taiwanees niet onze sterkste taal, maar het blijkt dat er vooral Chinese specificaties zijn ingevuld. Dit zien we onder meer aan de geïnstalleerde FDD-LTE band (in plaats van WiFi). Ook de ondersteuning voor BeiDou-navigatie valt op. Op het eerste gezicht zijn deze toepassingen geen logische combinatie met een telefoon voor de Europese markt.

Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar wat Xiaomi als Pocophone lanceert, maar houden je zeker op de hoogte!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo