Poco gaat verder als zelfstandig merk, los van Xiaomi

Poco is de laatste dagen flink in het nieuws en ook vandaag weer: het bedrijf kondigt aan dat ze als apart merk verder gaan.

Poco en Xiaomi

Poco werd gelanceerd als een submerk van Xiaomi, maar wel met een eigen identiteit. Dat is niets nieuws in deze wereld, maar vandaag zagen we ineens het bericht dat de twee merken gescheiden verder gaan.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Toen de PocoPhone F1 werd geïntroduceerd kwam er een vernieuwing in de smartphone-markt. Het toestel had bijzonder goede specs voor weinig geld. Dat heeft ze flink wat trouwe gebruikers opgeleverd de afgelopen periode. De lage prijs van de F1 deed de rest.

PocophoneF1vierkant 1

Gescheiden verder, en nu?

Poco en Xiaomi gaan gescheiden verder, maar ze geven wel aan dat er wellicht nog onderdelen onderling uitgewisseld kunnen worden. De gebruiker zal er niet direct iets van merken, vooral niet op bestaande toestellen, maar voor de bedrijfsvoering van Poco zal er wel het één en ander gaan veranderen.What started as a sub-brand in POCO has grown into its own identity in a short span of time. POCO F1 is an extremely popular phone across user groups, and remains a top contender in its category even in 2020. We feel the time is right to let POCO operate on its own now, which is why we’re excited to announce that POCO will spin off as an independent brand.

Bij de aankondiging van de splitsing werd terloops gemeld dat ze ‘de gebruikers in 2020 zullen gaan verbazen’. Wat dat precies gaat inhouden, is natuurlijk de vraag.

Dit zou heel te maken kunnen hebben met de aanvraag van een handelsmerk genaamd ‘Poco F2’, zoals we eerder zagen. Wat 2020 voor Poco gaat brengen is niet bekend, maar wij kunnen in ieder geval niet wachten.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij