POCO X2 officieel: interessante midranger die je misschien bekend voor komt

De Poco X2 is zojuist officieel gelanceerd, de – misschien – opvolger van de immens populaire PocoPhone F1. Toch is het een toestel dat je misschien bekend voorkomt.

Poco X2

Inmiddels is Poco, het bedrijf, volledig afgesplitst van Xiaomi en opereert dus als zelfstandig bedrijf.

Het eerste product dat ze presenteren na de afsplitsing is de Poco X2, een echte midranger met indrukwekkende specs. Zo zien we onder andere een groot 6,67 inch LCD-scherm. Dit scherm heeft ook nog eens een refreshrate van 120Hz. Hetgeen wil zeggen dat deze erg vloeiend is bij bijvoorbeeld het scrollen, een verschil dat je in het begin echt merkt.

Verder zien we dat er gebruik gemaakt is van Gorilla Glass 5 en is er ondersteuning voor HDR10 aanwezig.

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 730G, die we onder andere kennen van de Xiaomi Mi Note 10. Deze processor is een midranger, maar zeker in staat om ook games te draaien, zolang ze grafisch niet het ultieme eisen van een mobiel apparaat.

Poco X2 1

Accu en camera

De accu van de Poco X2 heeft een stevige capaciteit van 4500 mAh, maar dat is ook wel nodig. Het toestel heeft een groot scherm en zal dus veel vragen van de accu, maar toch zal deze er geen moeite mee hebben om het einde van de dag te halen.

De hoofd-camera is een 64 megapixel-exemplaar die ondersteund wordt door een 8 megapixel-groothoekcamera en een dieptecamera van 2 megapixel. Aan de voorkant is een 20 megapixel-camera gepositioneerd in combinatie met een dieptecamera.

Wil je de volledige live-lancering zien waar de ‘presentator’ in zijn jas op het podium staat, check dan onderstaande video.

Komt het je al bekend voor?

Komen al deze gegevens je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen, want de Poco X2 lijkt erg op de Redmi K30 die recent gelanceerd is voor de Chinese markt.

De Poco X2 is op dit moment gelanceerd in India en zal daar op 11 februari in de verkoop gaan. Of het toestel ooit verder buiten Aziƫ verkocht zal worden is vooralsnog niet bekend.

Poco X2 5

Interessante prijs

De Poco X2 heeft een interessante prijs, de versie met 6GB RAM en 64GB opslag wordt verkocht voor omgerekend 204 euro. De variant met 8GB/256GB zal over de toonbank gaan voor 267 euro.

De Poco X2 is beschikbaar in Atlantis Blue, Phoenix Red en Matrix Purple. Zoals eerder aangegeven, weten we niet of dit toestel in Nederland op de markt zal komen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo