POCO M3 officieel: monster accu met aantrekkelijke prijs

Met de POCO M3 komt er een nieuw instapmodel op de markt met een vanafprijs van 149 euro. Er zijn echter wel een aantal opvallende kenmerken aanwezig.

POCO M3

De POCO M3 wordt geïntroduceerd eind 2020 en beschikt over een aantal interessante specs. Het scherm, full HD+, heeft een formaat van 6,53 inch en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dit is volgens de makers zeer geschikt voor het consumeren van media, mede door de beeldverhouding van 19,5:9.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

Onder de motorkap van de Poco M3 vinden we de Snapdragon 662-chipset van Qualcomm die voor de rekenkracht moet zorgen. Dit in combinatie met de Adreno 610 GPU maakt de prestaties compleet voor deze instapper.

Poco M3 1

Opvallend grote accuduur: 6.000 mAh

POCO heeft bij de M3 ook niet beknibbeld op de accu, deze heeft een capaciteit van maar liefst 6.000 mAh. Dit in combinatie met het scherm moet zorgen voor een bijzonder ruime accutijd. In theorie kan deze het eenvoudig twee dagen volhouden, maar of dat ook daadwerkelijk zo is moet in de praktijk nog blijken.

Mocht de accu dan toch leeg zijn, dan kan hij opgeladen worden met een 18W snellader en heeft ook ondersteuning voor omgekeerde draadloos laden.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Camera’s, vingerafdruk en meer

Verder zien we op de POCO M3 aan de achterzijde een 48 megapixel-camera, aangevuld met een 2 megapixel macrolens en een 2 megapixel dieptesensor. Deze camera-setup moet ervoor zorgen dat je ook voor € 149 mooie plaatjes kunt schieten.

Opvallend is de achterzijde van het toestel, waar de camera’s in een groot, donker vak gepositioneerd zijn. In het design zit tevens een vingerafdruksensor verwerkt, aan de zijkant van het toestel.

Poco M3 2

POCO nu echt zelfstandig

We hadden al eerder vernomen dat POCO afgesplitst werd van Xiaomi, maar de lancering van de M3 is het startschot voor echte onafhankelijkheid, zo meldt het persbericht. Hierbij wordt ook nog wat interessante data gedeeld over POCO.

Zo werden er 2,2 miljoen POCO F1’s verkocht en in totaal 6 miljoen toestellen van de fabrikant. Dit deden ze binnen 3 jaar in 35 markten.

Prijs en beschikbaarheid

De POCO M3 is beschikbaar vanaf 149 euro (4GB+64GB) en zal initieel via MI.com verkocht worden vanaf 3 december 2020. Er is ook een model beschikbaar met 4GB+128GB, deze zal voor 169 euro over de toonbank gaan.

De kleuren waar je uit kunt kiezen zijn: Cool Blue?!, POCO Yellow en Power Black.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo