Poco F2 Pro vs messen en vuur: wie wint er?

De Poco F2 Pro is het goedkoopste toestel ter wereld met de Snapdragon 865 chipset. Dat zou kunnen betekenen dat het bedrijf mogelijk bespaard heeft op andere onderdelen. Daarom testte deze Youtuber wat het toestel aankan.

Duurzaamheid van de Poco F2 Pro

De Youtuber achter het account ‘JerryRigEverything’ probeert, zoals zijn naam al doet vermoeden, verschillende apparaten te testen op duurzaamheid en bouwkwaliteit.

Lees ook: Poco F2 Pro officieel: snelle smartphone voor interessante prijs

Dit keer is de Poco F2 Pro aan de beurt. Jerry is benieuwd of het toestel wel van goede kwaliteit is, als er zo’n lage prijs gevraagd wordt voor een toestel met de Snapdragon 865 onder de motorkap.

Messen en vuur

In zijn test onderwerpt de Youtuber het toestel aan een vlijmscherp stanleymes, en daarnaast zijn aansteker. Niet bepaald voorwerpen waarmee je je eigen telefoon snel te lijf zult gaan, maar dat is ook niet direct het doel van de video.

Jerry probeert namelijk om te kijken of bepaalde onderdelen van het toestel loskomen, of niet. En daarnaast kijkt hij of zijn aansteker bepaalde plastic onderdelen aan het toestel kan achterhalen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Resultaat

Zoals te zien is in de video, is het toestel behoorlijk goed in staat om de aanvallen af te weren. Onderdelen komen niet los wanneer Jerry zijn stanleymes in bijvoorbeeld de speaker grill zet, maar ook vormen er zich geen krassen op het glazen scherm.

Ook de achterkant van de telefoon blijkt van glas te zijn en goed te zijn in het weren van het mesje. Hetzelfde geldt voor de test met de aansteker. Omdat er weinig plastic is gebruikt bij de bouw, smelt er eigenlijk niets weg, waardoor het toestel na de test nog gewoon bruikbaar is.

Lees ook: Poco gaat verder als zelfstandig merk, zonder Xiaomi

PocoF2Pro 1
De Poco F2 Pro

Op één punt wordt de Youtuber zelfs ‘aangevallen’ door het toestel. Dat gebeurt wanneer hij de pop-up camera wilt bewerken met het mes, maar hij uitschiet en zijn vinger raakt.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Conclusie

Zoek je een toestel dat bestand is tegen aanvallen van vuur en stanleymessen? Dan is de Poco F2 Pro een perfect toestel. En hoewel de test natuurlijk niet echt het normale gebruik van een telefoon reflecteert, is het wel goed om te zien dat het toestel goed krasbestendig is. Zo ziet je smartphone er de eerste maanden in ieder geval nog netjes uit.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo