Poco F2 Pro officieel: snelle smartphone voor interessante prijs

Fans van de PocoPhone F1 hebben er lang op moeten wachten, maar de opvolger is eindelijk aangekondigd. De Poco F2 Pro is een interessante smartphone met flinke high-end specs. Wij hebben alle details.

Poco F2 Pro

De Poco F2 Pro is officieel aangekondigd en alle details zijn dan ook bekend gemaakt, ook de beschikbaarheid. Maar laten we eerst beginnen met de specs.

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 865, de snelste mobiele chipset die op dit moment op de markt is. Er zijn twee versies, één met 6GB RAM en de andere, iets duurdere versie, heeft de beschikking over 8GB aan RAM. Hieraan is danwel 128GB of 256GB aan opslag gekoppeld.

Verder heeft de Poco F2 Pro ondersteuning voor 5G en WiFi 6 (802.11ax). Deze verbetering in de WiFi zou het bereik aanzienlijk moeten vergroten naar maximaal 400 meter, mits de router dit ondersteunt natuurlijk.

PocoF2Pro 3

Scherm en accu

De F2 Pro beschikt over een stevig 6,67 inch AMOLED HDR10+ scherm met een resolutie van 1080 bij 2400 pixels. Het lijkt erop dat Poco niet meegaat met de hoge refreshrates die andere fabrikanten aanbieden, zoals bijvoorbeeld OnePlus en Oppo. Omdat dit niet specifiek genoemd werd, gaan we hier uit van 60 Hz.

De accu in de Poco F2 Pro is flink, met 4700 mAh is deze flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast wordt er een snelle 30W lader meegeleverd die binnen 63 minuten het volledige toestel opgeladen zou moeten hebben.

PocoF2Pro 2

Camera

Aan de achterzijde vinden we een 64 megapixel AI Quad-camera. Hierbij doet Poco dus ook niet mee aan de megapixel-race die andere fabrikanten voeren. Toch is Poco ervan overtuigd dat dit een bijzonder goede camera is.

Verder zien we aan de voorkant een 20 megapixel pop-up-camera aan de bovenzijde van het toestel.

PocoF2Pro 1

Prijs en beschikbaarheid

De Poco F2 Pro komt in twee varianten: de 6/128GB-versie die vanaf 499 euro te koop is en de 8/256GB-versie die op 599 euro zal uitkomen. Of dit toestel officieel naar Nederland komt is nog even onduidelijk, maar de pre-orders zijn wel al te plaatsen. De beschikbaarheid bij de globale retailers is per direct.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo