Philips en Xiaomi lanceren samen Philips EyeCare lamp

Philips en Xiaomi lanceren samen Philips EyeCare lamp

Philips en Xiaomi lanceren samen Philips EyeCare lamp

Xiaomi en het Nederlandse Philips hebben samen een lamp gelanceerd, de Philips EyeCare lamp. De lamp, gemaakt door Philips, wordt met een Xiaomi smartphone bestuurd. De lamp is geoptimaliseerd om de ogen zo min mogelijk te vermoeien.

Samenwerking Xiaomi en Philips

De samenwerking tussen Xiaomi en Philips kwam onverwachts, maar is niet onlogisch. Philips is dé expert op het gebied van verlichting. Xiaomi houdt zich steeds meer bezig met het besturen van huishoudelijke apparaten via het internet, ook lampen.

Philips EyeCare lamp

De Philips EyeCare lamp is gemaakt om de ogen niet te beschadigen. Een felle lamp in een voor de rest donkere kamer kan negatieve effecten hebben op de ogen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De Philips EyeCare lamp staat in verbinding met Xiaomi smartphones. In elke smartphone zich een sensor die waarneemt hoeveel licht er in een ruimte is.

Normaal wordt die informatie gebruikt om het scherm van de smartphone te dimmen of te verhelderen. De Philips EyeCare lamp gebruikt de informatie om de lichtsterkte aan te passen, zodat je ogen niet moe worden en niet beschadigen. Via de bijbehorende app kan aangegeven worden wat je aan het doen bent, zo wordt voor lezen een andere lichtsterkte aangeraden als films kijken. De app kan met een klik verbonden worden aan de Philips EyeCare lamp.

Minder reflectie

De Philips EyeCare lamp maakt ook gebruik van de laatste Advanced Optical Lens Technology van Philips. Deze technologie vermindert de reflectie van de lamp. Ook hierdoor raken de ogen minder vermoeid van het licht en lopen ze geen schade op. Volgens Philips geeft de lamp niet minder licht dan andere lampen.

Connectie met andere apparaten

De Philips EyeCare lamp kan ook verbinding maken met andere Xiaomi apparaten. Zo is het mogelijk om de lamp aan te doen als de wekker in je Xiaomi Mi Band 1S Pulse afgaat. Ook kun je met de Xiaomi deur-sensor de lamp automatisch aan laten gaan als je de deur binnenkomt.

Vanaf januari 2016 in China

De Philips EyeCare lamp is op de markt gebracht via crowdfunding. Vanaf januari 2016 is de app te downloaden en de lamp in China te koop. De app is zowel beschikbaar voor smartphones met Android als iOS. Wat de lamp gaat kosten is not niet bekend.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo