Dit is de opvouwbare smartphone van Xiaomi

Xiaomi opvouwbare telefoon

Veel telefoonfabrikanten zijn bezig met een opvouwbare smartphone. Xiaomi kan daarbij natuurlijk niet achterblijven. Zoals we inmiddels gewend zijn verrassen ze weer. Xiaomi-oprichter Lin Bin presenteerde een filmpje via zijn Weibo-account. Op dit filmpje toont hij de eerste opvouwbare smartphone van Xiaomi. De release gaat momenteel de wereld over wegens het unieke ontwerp. Wij praten je uiteraard bij.

De opvouwbare Xiaomi-telefoon

Telefoonfabrikanten worstelen al lange tijd met de vraag van gebruikers om een smartphone met groter scherm. De komst van de notch heeft die discussie aangewakkerd. Inmiddels hebben veel telefoonfabrikanten laten weten dat ze bezig zijn met een prototype of dat de eerste versies eraan komen. Xiaomi hield zich opvallend afzijdig in deze discussie. Althans, tot 23 januari 2018. Toen postte topman Lin Bin het onderstaande filmpje op het Chinese Twitter met het verzoek aan de Xiaomi-community om mee te denken over een naam. Het filmpje, waarin hij zelf te zien is, sloeg in als een bom.

Wat maat de Xiaomi opvouwbare telefoon zo speciaal?

Een van de grote problemen bij de ontwikkeling van opvouwbare telefoons is vouw. Enerzijds moet de telefoon zo plat zijn dat hij, ingevouwen, als telefoon gebruikt kan worden. Anderzijds wil je geen grote naden of scharnieren in het scherm als je de telefoon uitvouwt. Xiaomi laat niet alleen zien dat zij dit probleem opgelost heeft, zij heeft ook direct twee vouwschermen in de telefoon geplaatst. Zo ontstaat er dus een telefoon met drie schermen.

Mogelijkheden opvouwbare Xiaomi

Het filmpje roept uiteraard vele vragen op. Helaas zijn er nog niet te veel antwoorden. Zo is nog niet bekend of de telefoon de opties krijgt om de schermen apart van elkaar te gaan gebruiken. Ook is nog niet bekend welke verdere technische specificaties de telefoon heeft. Het filmpje hieronder is al eerder gelekt, maar tot nu toe kon de authenticiteit niet bevestigd worden. Gebruikers herkennen het MIUI-besturingssysteem. In het filmpje zie je enige toepassingen.

Xiaomi opvouwbare smartphone kopen?

Uiteraard is Xiaomi om een reactie gevraagd. De Chinese telefoonreus heeft aangegeven dat beide filmpjes authentiek zijn, maar dat ze verder op dit moment niets heeft toe te voegen. Het feit dat de telefoon werkend te zien is en dat de eerste teaser-campagnes voor de juiste naam gestart zijn laat zien dat Xioami redelijk ver is met de ontwikkeling. Nu andere partijen aankondigen in 2019 hun eerste opvouwbare telefoon op de markt te brengen schatten wij in dat Xiaomi niet te lang wil wachten en het toestel wellicht nog dit jaar op de markt brengt.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bron: BBC.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo